Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ετήσιο δείπνο του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας

δικηγορικός σύλλογος
18 Ιουλίου 2021 / 18:20

Εθιμική συνάντηση των εν Κερκύρα παραγόντων της Δικαιοσύνης αναβίωσε την Παρασκευή ο Δικηγορικός σύλλογος. Βρέθηκαν στην Παλαιοκαστρίτσα όπως ακριβώς και τα τότε μέλη του ΔΣΚ, τον Ιούνιο του 1938!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με μεγάλη συμμετοχή, τηρουμένων, όμως, των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας, έλαβε χώρα στην Παλαιοκαστρίτσα, την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2021, το ετήσιο δείπνο του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας.



 
Ο κος Σπυρομάριος Παγκράτης, γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Ε», ανέφερε ότι το δείπνο διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1930.


Και ο ... αρχέτυπος του εθίμου. Τα μέλη του Δικγορικού συλλόγου Κερκύρας στην ίδια τοποθεσία, στην Παλαιοκαστρίτσα στις 25 Ιουνίου του 1938. Από αριστερά και κάτω: 1. Σπύρος Β. Κόλλας, μετέπειτα πρόεδρος Αρείου Πάγου (1978-1979), 2. Σπύρος Βούλγαρης, 3. Σπύρος Βελλιανίτης, 4. Πέτρος Παπαθεοδώρου, 5. Αντώνης Παλατιανός, 6. Θεόδωρος Μακρής, μετέπειτα πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Κερκύρας, 7. Κων/νος Αλαμάνος, συμβολαιογράφος, 8. Ζερβός, 9. Ιωάννης Δαπέργολας, 10. Γεώργιος Μοναστηριώτης, μετέπειτα συμβολαιογράφος, 11. Σπύρος Χαλικιόπουλος, 12. Κώστας Παγκράτης, 13. Σπύρος Πολίτης, 14. Σπύρος Ναθαναήλ, 15. Στέφανος Γερακάρης, 16. Στέφανος Φακιολάς, 17. Τώνης Μπάκολης, 18. Σπύρος Βανδώρος και 19. Σπύρος Ζουπάνος.

Πραγματοποιούνταν κάθε χρόνο μέχρι και τη δικτατορία, όπου και διεκόπη. Έπειτα, από τη μεταπολίτευση διοργανώνεται κάθε χρόνο απαρέγκλιτα στο τέλος του δικαστικού έτους.Σκοπός της διοργάνωσης αυτού του δείπνου είναι η τόνωση του αισθήματος της συναδελφικότητας και της φιλίας μεταξύ των δικηγόρων, των δικαστών και των δικαστικών υπαλλήλων. 


 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν περίπου ογδόντα (80) άτομα, συμπεριλαμβανομένων δικηγόρων, δικαστών, εισαγγελέων, νομικών συμβούλων του Κράτους και συμβολαιογράφων. Υπήρχε λεωφορείο που μετέφερε τους καλεσμένους από και προς την Παλαιοκαστρίτσα, κατόπιν μέριμνας του διοικητικού συμβουλίου. Αξιοσημείωτη ήταν η προσέλευση των νέων δικηγόρων.