Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο ξενοδοχείο καραντίνας στο Κερί οι 6 Βρετανίδες τουρίστριες

κορονοϊός
13 Ιουλίου 2021 / 11:47
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Οι 5 Βρετανίδες, κατά δήλωσή τους, δεν ήταν ενημερωμένες για τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και την τήρηση καραντίνας 14 ημερών σε περίπτωση επαφής με θετικό κρούσμα.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ.  Στο ξενοδοχείο καραντίνας στο Κερί της Ζακύνθου παραμένουν από χθες οι 5  Βρετανίδες τουρίστριες  που μετέβησαν στο αεροδρόμιο, προκειμένου να επιστρέψουν στη χώρα τους, ωστόσο με σύσταση της Αστυνομίας μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο καραντίνας, καθώς μια φίλη τους που είχε μεταφερθεί νωρίτερα στο νοσοκομείο διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

Οι έξι νεαρές κοπέλες επισκέφθηκαν το νησί για τις διακοπές τους. Ωστόσο μια εξ αυτών λίγο πριν την αναχώρησή τους στην Αγγλία εμφάνισε συμπτώματα κορονοϊού και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ότι ήταν θετική στον ιό. Από την ιχνηλάτηση των επαφών που είχε η νεαρή κοπέλα διαπιστώθηκαν ως στενές επαφές της οι υπόλοιπες πέντε κοπέλες της παρέας
.
Οι 5 Βρετανίδες, κατά δήλωσή τους- σύμφωνα με αστυνομικές πηγές-, δεν ήταν ενημερωμένες για τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και την τήρηση καραντίνας 14 ημερών σε περίπτωση επαφής με θετικό κρούσμα. Ως εκ τούτου μετέβησαν στο αεροδρόμιο τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, προκειμένου να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με την πτήση που είχαν αρχικά προγραμματίσει.

Ωστόσο, μετά την ιχνηλάτηση των επαφών η Αστυνομία και ο ΕΟΔΥ τις εντόπισε στο αεροδρόμιο και εν συνεχεία οι κοπέλες οδηγήθηκαν στο ξενοδοχείο καραντίνας, όπου και παραμένουν ως στενές επαφές θετικού κρούσματος. Στο ίδιο ξενοδοχείο μεταφέρθηκε και η κοπέλα που διαγνώστηκε με κορονοϊό , όπου και διαμένει σε ξεχωριστό δωμάτιο. Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο Εισαγγελέας, ωστόσο δεν θεώρησε ότι συντρέχει λόγος προσωπικής κράτησης ή επιβολής ποινών, λόγω έλλειψης δόλου.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.