Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση του ΔΣ του ΟΕΒΕ Κέρκυρας με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΒΕ

Σηνάντηση εργασίας
05 Ιουλίου 2021 / 17:02

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3/7 στα γραφεία της ΟΕΒΕΚ Κέρκυρας, προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας

του ΔΣ της ΟΕΒΕΚ Κέρκυρας και του προέδρου της ΓΣΕΒΒΕ Γιώργου Καββαθά. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ημεριδας που οργάνωσε το Επιμελητήριο Κέρκυρας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η δια ζώσης ενημέρωση του ΔΣ για τις σοβαρές επιπτώσεις που έχουν ανακύψει για τις μικρές επιχιερήσεις κατα τη διάρκεια της πανδημίας που επιδείνωσε επιπλέον την κατάστασή τους μετά από 8 χρόνια περιοριστικών δημοσιονομικών μέτρων, αλλά και σήμερα κατά τη σταδιακή επαναφορά της οικονομίας στην κανονικότητα και η διαμόρφωση του νέου περιβάλλοντος για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Το ΔΣ εξέθεσε τις ιδιαιτερότητες της Κέρκυρας, ως εποχικού προορισμού και εποχικής λειτουργίας των επιχειρήσεων, που δεν εχουν ληφθεί υπόψη κατά την εφαρμογή των οριζόντιων μέτρων στήριξης, καθώς και επι μέρους ζητήματα των κλάδων που η ΟΕΒΕΚ εκπροσωπεί.

Από μέρους της ΓΣΕΒΕΕ, ο πρόεδρος αναφέρθηκε στην πολύ μεγάλυ ανησυχία της Συνομοσπονδίας για την εξέλιξη των συνθηκών και τον υπαρκτό κίνδυνο επιβίωσης που διατρέχουν οι μικρές επιχειρήσεις την επόμενη μέρα της πανδημίας και αναφέρθηκε διεξοδικά στις θέσεις και τις προτάσεις που έχει καταθέσει στη κυβέρνηση η ΓΣΕΒΕΕ, προκειμενου να στηριχτεί η θέση των 600 χιλιάδων πολύ μικρών επιχειρήσεων, που αποτελούν το 85% του συνόλου των επιχειρήσεων της χώρας και απασχολούν πάνω από 2 εκατομμύρια εργαζόμενους.

Στο περιθώριο της συνάντησης παραδόθηκε απο τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ αναμνηστική πλακέτα και τέλος δηλώθηκε η ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών για τον εμβολιασμό του πληθυσμού, ως το μοναδικό διαθέσιμο όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.