Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτυρία ξενοδοχοϋπαλλήλων - Ζητούν την επαναπρόσληψή τους

Ξενοδοχοϋπάλληλοι
28 Ιουνίου 2021 / 16:01

Ζητούν την επαναπρόσληψή τους

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας:

Η κυβέρνηση:
-Μπουκώνει τους ξενοδόχους με  επιδοτήσεις.
-Ψηφίζει νόμους (αναπτυξιακός- εργασιακός κλπ) κομμένους και ραμμένους στα μέτρα τους.
-Τους χαρίζει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων .
-Αναλαμβάνει την υποχρέωση τους για επαναπρόσληψη των εργαζομένων με την ‘’αναστολή εργασίας’’.
-Τους χαρίζει τους μισθούς και την ασφάλιση των εργαζομένων με το πρόγραμμα ‘’ΣΥΝεργασία’’

Οι ξενοδόχοι:
-Έχουν ξεσαλώσει, δεν ικανοποιούν την βουλιμία και την απληστία τους για κέρδη με τίποτα.
-Παραβιάζουν κατά κόρον την κλαδική ΣΣΕ ξενοδοχοϋπαλλήλων.
-Εκβιάζουν για την πρόσληψη των εργαζομένων με όπλο όλα τα αντεργατικά νομοθετήματα και κυρίως την ‘’αναστολή εργασίας’’.
-Βάζουν τα τσιράκια τους να πιέζουν και να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους, πατώντας στην φτώχεια, την ανέχεια και την οριακή κατάσταση που έχουν περιέλθει τα εργατικά νοικοκυριά.
-Ακόμη και το πρόγραμμα ‘’ΣΥΝεργασία’’ που τους παρέχει απλόχερα το 70% του μισθού και τις ασφαλιστικές εισφορές του εργαζόμενου (από χρήματα του φορολογούμενου λαού), το αρνούνται προκειμένου να τινάξουν στον αέρα τα τελευταία εργατικά δικαιώματα, την επαναπρόσληψη , τους κατοχυρωμένους όρους σύμβασης των εργαζομένων .
Θέλουν να απαλλαγούν απ τους ‘’ενοχλητικούς’’ γι αυτούς εργαζόμενους που έχουν κατοχυρώσει  προϋπηρεσία και δικαιώματα .
-Αντικαθιστούν εργαζόμενους που βρίσκονται  σε αναστολή εργασίας με προϊστάμενους, ‘’μαθητές’’ και νεοπροσλαμβανόμενους.
Κλείνουν ατομικές συμβάσεις την ώρα που η κλαδική σύμβαση έχει κηρυχτεί υποχρεωτική.
Έχουν εργαζόμενους εκτός εργασίας και δεν  δίνουν ρεπό σ αυτούς που εργάζονται.
Αναγγέλλουν σε εργαζόμενους ότι θα τεθούν σε ‘’αναστολή εργασίας’’ για τον Ιούλιο, χωρίς να έχει ψηφιστεί κάτι τέτοιο απ την κυβέρνηση .
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ!

Από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη θα συνεδριάσουν τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων μας , για να λάβουν αποφάσεις πολύμορφης αγωνιστικής απάντησης στο θράσος των ξενοδόχων.

Σήμερα οι εργαζόμενοι του IONIAN SUN (LOUIS REGENSY) μαζί με τα σωματεία τους έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην Δ/νση του ξενοδοχείου απαιτώντας την εργασία  τους από 1η Ιουλίου που τελειώνουν οι αναστολές .

Προειδοποιούμε τους ξενοδόχους και την κυβέρνηση ότι στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, όχι μόνον   δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια , αλλά θα υποστούν τις συνέπειες των επιλογών τους.

Αν δεν σταματήσουν τώρα την επιχείρηση εξόντωσης των εργαζομένων θα μας βρίσκουν κάθε μέρα μπροστά τους χωρίς άλλη προειδοποίηση.