Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνελήφθησαν «φορτωμένοι» κάνναβη

Ναρκωτικά
19 Οκτωβρίου 2016 / 10:23

ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας,

συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, τα οποία μετέφεραν οργανωμένα, με δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, μεγάλη ποσότητα κάνναβης.
Πρόκειται για δύο ημεδαπούς (έναν 20χρονο και μία 17χρονη) καθώς και δύο Αλβανούς (22 και 17 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα παράνομη εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τρίτης 18 Οκτωβρίου, στη γέφυρα Βροσίνας Ιωαννίνων, οι δύο ημεδαποί, γιατί μετέφεραν στο πορτ-μπαγκάζ και στα πίσω καθίσματα του αυτοκίνητου τους, 96 αυτοσχέδιες συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 131 κιλών και 850 γραμμαρίων.
Επίσης, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν και οι δύο Αλβανοί, οι οποίοι  λειτουργούσαν ως προπομποί, ελέγχοντας το δρομολόγιο και διευκολύνοντας τη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι το αυτοκίνητο, το οποίο ήταν φορτωμένο με τα ναρκωτικά, είχε κλαπεί στις 5 Αυγούστου από τα Μέγαρα Αττικής και οι πινακίδες κυκλοφορίας του ήταν πλαστές.
 
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
· 96 αυτοσχέδιες συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 131 κιλών και 850 γραμμαρίων
· συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 2,9 γραμμαρίων,
· δυο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
· πλαστή άδεια κυκλοφορίας, που βρέθηκε στο κλεμμένο αυτοκίνητο και
· πέντε κινητά τηλέφωνα.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.