Πέμπτη 23.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης προς Βεσυρόπουλο: Καμία ουσιαστική εξέλιξη στο παράλιο μέτωπο

Παραλιακό μέτωπο
22 Ιουνίου 2021 / 19:21

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ). Νέα επιστολή προς τον Υφυπουργό των Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο

απέστειλε, ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, για το θέμα της παραχώρησης του παράλιου μετώπου στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.
 
Ο βουλευτής τόνισε πως έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς καμία ουσιαστική εξέλιξη, ενώ υφίσταται οριζόντια αναντιστοιχία με τα όσα έχουν επισημανθεί ως σχέδιο και χρονοδιάγραμμα από την κυβέρνηση για την παραχώρηση του παράλιου μετώπου. Η κυβερνητική συμπεριφορά προκαλεί έλλειψη εμπιστοσύνης και θέτει στην κρίση του Κερκυραϊκού λαού την αξιοπιστία των όποιων δεσμεύσεων.
 
Το κείμενο της επιστολής:
«Κ. Υφυπουργέ, 19 μήνες μετά τη γνωστοποίηση μέσω του  κοινοβουλευτικού ελέγχου, του θέματος παραχώρησης του παραλιακού μετώπου στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, 11 μήνες από την τελευταία συζήτησή μας με αφορμή την κατάθεση επίκαιρης ερώτησής μου, αλλά και της από 25 Ιανουαρίου 2021 επιστολής μου προς εσάς, βρίσκομαι ξανά στη δυσάρεστη θέση να σας επανακαταθέτω τις προσωπικές μου διαπιστώσεις για την ανυπαρξία των κυβερνητικών πρωτοβουλιών που υποσχεθήκατε και τυπικά, θα ολοκλήρωναν τη σχετική μεταβίβαση.
 
Δυστυχώς, αδυνατώ να μην σας σημειώσω πως υφίσταται οριζόντια αναντιστοιχία με τα όσα επισημάνατε ως σχέδιο και χρονοδιάγραμμα δράσης στη Βουλή των Ελλήνων,  γεγονός που συμβάλλει στην έλλειψη εμπιστοσύνης και θέτει στην κρίση του Κερκυραϊκού λαού την αξιοπιστία των προσωπικών σας δεσμεύσεων. Θεωρώ τη σκέψη μου αυτή, απολύτως δικαιολογημένη και ελπίζω να γίνεται σεβαστή.
 
Όπως, σας εξήγησα επανειλημμένα, πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αναμένουν οι πολίτες της Κέρκυρας και η επίσης, σημαντική καθυστέρηση που καταγράφεται όχι μόνον δεν λειτουργεί προς το κοινό καλό και το δημόσιο συμφέρον, αλλά προκαλεί και διάφορες αρνητικές ερμηνείες. 
 
Για τους λόγους αυτούς, σας παρακαλώ να με ενημερώσετε για την τρέχουσα κατάσταση, διευκρινίζοντάς μου την τύχη του αιτήματος της Κτηματικής Υπηρεσίας (Παράρτημα Κέρκυρας) σχετικά με την αποσαφήνιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Δημοσίου από τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας (Ο.Λ.ΚΕ.), μετά τον αποχαρακτηρισμό της χερσαίας ζώνης λιμένος, βάσει του οποίου θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί για να διεκπεραιωθεί η παράδοση.
 
Μετά, την πάροδο ενός αξιοσημείωτου χρονικού διαστήματος, θα το θεωρούσα αδικαιολόγητο να επιμείνετε, όπως το έχετε ξανακάνει στην ασυνέπεια που επέδειξε ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας, του οποίου η Διοίκηση διορίστηκε επί των ημερών σας.
 
Συνεπώς, σας ζητώ να με ενημερώσετε συγκεκριμένα για την πορεία των διοικητικής φύσεως ενεργειών που αναλάβατε σχετικά με τις αρμοδιότητες ευθύνης σας που διαχειρίζεται επί του θέματος η Διοίκηση του ΟΛΚΕ, καθώς και για εκείνες στις οποίες ενδεχομένως να έχετε προβεί με το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, προσδοκώντας τούτη τη φορά το χρονοδιάγραμμα νομοθέτησης της παραχώρησης της περιοχής να είναι αληθινό.
 
Σας υπενθυμίζω ξανά, το ζήτημα της φερεγγυότητας των εγγυήσεων που μου δώσατε για άμεση και πρακτική πολιτική λύση που επιπλέον, θα ενισχύσει σε εξαιρετικό βαθμό την οικονομική αυτοτέλεια του ιστορικού Ναυταθλητικού Ομίλου Κέρκυρας.
 
Εύχομαι η απάντησή σας να μην διακριθεί από την τυπικότητα των υπουργικών σας καθηκόντων, αλλά να αποτελέσει τη ρεαλιστική βάση των εξελίξεων που θα δρομολογούν αμετακλήτως, τη διοικητική επίλυση του όλου θέματος. Βρίσκομαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επικοινωνία».