Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναζητώντας μια θέση στην πράσινη λίστα της Βρετανίας για τα ταξίδια

ευρώπη
05 Μαΐου 2021 / 16:44

Η Μάλτα ελπίζει να προστεθεί στη «πράσινη λίστα» του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία επιτρέπει στους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου που μπορούν να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ COVID-19 να ταξιδέψουν στο εξωτερικό χωρίς να μπαίνουν καραντίνα με την επιστροφή τους στην πατρίδα. Η Πορτογαλία και το Γιβραλτάρ είναι επίσης πιθανό να προστεθούν στη λίστα, η οποία πρόκειται να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου στις 7 Μαΐου.

- Η Αγγλική Πρέμιερ Λιγκ επιβεβαίωσε ότι ένας περιορισμένος αριθμός οπαδών ποδοσφαίρου θα επιτρέπεται να παρακολουθήσει τους δύο τελευταίους γύρους αγώνων αυτής της σεζόν. Θα είναι η πρώτη φορά που θα επιτρέπεται στους οπαδούς να παρακολουθούν αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ το 2021.
 
- Ολόκληρη η αντιπροσωπεία της Ινδίας στη Σύνοδο του G7 τέθηκε σε απομόνωση μετά από το γεγονός ότι δύο μέλη, που είχαν προσωπικές συνομιλίες στην συνάντηση υπουργών Εξωτερικών στο Λονδίνο, διαγνώστηκαν θετικά στον COVID-19.
 
- Μετά από τρεις ημέρες συνομιλιών στο Λονδίνο, οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 συμφώνησαν να εξάγουν πλεονασματικές δόσεις εμβολίων COVID-19 σε χώρες που έχουν ανάγκη και να επιταχύνουν την παραγωγή εμβολίων.
 
- Ο αριθμός των θανάτων από COVID-19 στην Ινδία αυξήθηκε σε 3.780, τις τελευταίες 24 ώρες. Ο ΠΟΥ δήλωσε ότι στην Ινδία σημειώνονται σχεδόν οι μισές λοιμώξεις παγκοσμίως και ένας στους τέσσερις ημερήσιους θανάτους παγκοσμίως.
 
- Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τον στόχο του να εμβολιαστεί το 70% του αμερικανικού ενήλικου πληθυσμού έως τις 4 Ιουλίου. Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι η χώρα δεν θα είναι σε θέση να φτάσει στην ανοσία της αγέλης, καθώς οι παραλλαγές COVID-19 συνεχίζουν να υφίστανται ενώ πολλοί διστάζουν να εμβολιαστούν.
 
- Η Ιαπωνία ενδέχεται να επεκτείνει το απαγορευτικό στο Τόκιο και σε άλλες πόλεις καθώς οι λοιμώξεις συνεχίζουν να αυξάνονται, αναφέρουν τοπικά Μέσα ενημέρωσης. Η πρωτεύουσα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 17 ημερών μέχρι την Τρίτη.
 
- Το Castello di Rivoli, ένα μουσείο σύγχρονης τέχνης κοντά στο Τορίνο, έχει μετατρέψει τον τρίτο όροφο σε κέντρο εμβολιασμού που διαχειρίζονται οι τοπικές υγειονομικές αρχές. 
 
- Μια κοινοβουλευτική έρευνα αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Jair Bolsonaro αγνόησε τις προειδοποιήσεις των εμπειρογνωμόνων σχετικά με τον κίνδυνο της πανδημίας και προχώρησε σε «εξαιρετικά επικίνδυνο δρόμο» - συμπεριλαμβανομένης της άρνησης επιβολής απαγορευτικού και της εξασφάλισης αρκετών δόσεων εμβολίου - που έβαλαν τη ζωή χιλιάδων Βραζιλιάνοι σε κίνδυνο.
 
- Η Pfizer ζητά άδεια από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων να χρησιμοποιήσει το εμβόλιό της σε παιδιά ηλικίας 2 έως 11 ετών. Η εταιρεία δήλωσε επίσης σε δημοσιογράφους ότι ελπίζει να λάβει δεδομένα κλινικών δοκιμών σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου της σε έγκυες γυναίκες έως τον Αύγουστο.