Τρίτη 21.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΛΑ.ΣΥ. για την ανέγερση του σχολικού συγκροτήματος Γουβιών Κοντοκαλίου

Περιφερειακό Συμβούλιο
06 Οκτωβρίου 2016 / 14:05

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ακατάλληλο χαρακτηρίζει η Λαϊκή Συσπείρωση το οικόπεδο που έχει επιλεχθεί από το Δήμο Κέρκυρας στη Θέση «Πύλα» για την ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος Γουβιών_Κοντοκαλίου.

Επ΄αυτού κατέθεσε επερώτηση που θα συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων Νήσων το Σαββατοκύριακο
Όπως αναφέρεται στην επερώτηση: «Ενώ υπάρχει ένα ευρύχωρο οικόπεδο (πάνω από 13 στρέμματα) στην τοποθεσία «Σκερος», ιδιοκτησίας του Υπουργείου Τουρισμού η Δημοτική Αρχή της Κέρκυρας επέλεξε να χωροθετήσει το νέο σχολικό συγκρότημα σε ένα ακατάλληλο οικόπεδο στην περιοχή «Πύλα».

Είναι ακατάλληλο γιατί: ο δρόμος πρόσβασης δεν έχει και ούτε μπορούν να κατασκευαστούν πεζοδρόμια αφού ο δρόμος είναι στενός. Το δρομάκι που οδηγεί στο οικόπεδο είναι πολύ στενό, περιβάλλεται και από τις δύο πλευρές από σπίτια. Το οικόπεδο είναι επικλινές και χρειάζεται πολλές χωματουργικές εργασίες ενώ συνορεύει με οικόπεδα με άγρια και έντονη βλάστηση. Βρίσκεται σε απομονωμένη περιοχή.

Αντίθετα το οικόπεδο «Σκερος» είναι σε εύκολα προσβάσιμη περιοχή, είναι δίπλα στη θάλασσα στον όρμο των Γουβιών. Εκεί μπορεί να κατασκευαστούν: Σχολικό συγκρότημα με ευρύχωρη αυλή και εγκαταστάσεις αθλοπαιδιών, Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων καθώς και πολυχώρος Πολιτισμού – Αθλητισμού.

Να σημειωθεί ότι οι οικισμοί Κοντοκαλίου - Γουβιών είναι αναπτυσσόμενοι και κατοικούν πάνω από 5000 συμπατριώτες μας με σταθερή τάση αύξησης.
Φαίνεται ότι η Δημοτική Αρχή Κέρκυρας επέλεξε το ακατάλληλο οικόπεδο στην «Πύλα» για να αφήσει το οικόπεδο «Σκερος» στις ορέξεις του ΤΑΙΠΕΔ για ιδιωτικοποίηση να αποδοθεί δηλαδή για κερδοφορία στο Τουριστικό Κεφάλαιο σε βάρος των κατοίκων της περιοχής και των παιδιών τους.
 
Επερωτάσθε
-σε τι ενέργειες θα προβείτε ώστε να αλλάξει η χωροθέτηση κατασκευής του νέου σχολικού συγκροτήματος και αυτό να κατασκευαστεί στο οικόπεδο «Σκερος».
-Αν σκοπεύετε να εντάξετε την κατασκευή του όπως και την κατασκευή κτηριακού συγκροτήματος της ΣΤΕ στο νέο ΣΕΣ 2014-2020»