Τετάρτη 02.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΚΕΔΕ: Οι Δήμοι δεν είμαστε Αυτοδιοίκηση β’ κατηγορίας

Κέντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος
06 Οκτωβρίου 2016 / 12:58

ΑΘΗΝΑ. Την ανάγκη να εξασφαλιστούν επιπλέον κονδύλια από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και όχι από τα δημοτικά τέλη, για την ανανέωση των συμβάσεων καθαριότητας στους ΟΤΑ έως 31/12/2017, επισημαίνει με επιστολή του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Χ. Βερναρδάκη ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Στην επιστολή ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογραμμίζει ότι οι Δήμοι δεν είναι Αυτοδιοίκηση β’ κατηγορίας και για το λόγο αυτό θα πρέπει να τους δοθεί άμεση οικονομική ενίσχυση προκειμένου να εξασφαλιστούν τα αναγκαία κονδύλια που θα επιτρέψουν την ανανέωση των συμβάσεων.
«Ως ΚΕΔΕ είμαστε με το μέρος των εργαζόμενων. Ωστόσο αν δεν εξασφαλίσετε τα απαιτούμενα κονδύλια μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού, όπως άλλωστε συμβαίνει με τους εργαζόμενους των περιφερειών, διατρέχετε τον κίνδυνο να κατηγορηθείτε ότι τους εμπαίζετε» σημειώνει ο Γ. Πατούλης.

Όπως τονίζει, σε περίπτωση που ψηφιστεί ως έχει η τροπολογία, για άλλη μία φορά παραβιάζεται η αυτοτέλεια των Δήμων, δεδομένου ότι η διάταξη αυτή αποτελεί παρέμβαση στην εσωτερική οργάνωση, διοίκηση και προγραμματισμό των Δήμων.

Τέλος σημειώνει στην επιστολή του ότι απαιτείται περεταίρω διευκρίνιση και στο ζήτημα των συμβάσεων οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στην τροπολογία. Όπως έχει διατυπωθεί η τροπολογία, δε γίνεται κατανοητό ποιες συμβάσεις δεν συμπεριλαμβάνονται στην παράταση μέχρι 31/12/2017.