Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πληθαίνουν τα στελέχη της αγγλικής μετάλλαξης ανάμεσα στα θετικά δείγματα στην Κέρκυρα

μεταλλάξεις
01 Απριλίου 2021 / 18:26

Όπως φαίνεται από την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ και πιο συγκεκριμένα του Δικτύου γονιδιωματικής επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, τα μεταλλαγμένα στελέχη που εντοπίστηκαν ανάμεσα στα θετικά δείγματα, είναι 26.

ΑΘΗΝΑ. «Φορτώνει» μεταλλαγμένους κορονοϊούς η Κέρκυρα. Πρόκειται για τη μετάλλαξη του κορονοϊού, που πρωτοεντοπίστηκε στη Βρετανία. Όπως φαίνεται από την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ και πιο συγκεκριμένα του Δικτύου γονιδιωματικής επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, τα μεταλλαγμένα στελέχη που εντοπίστηκαν ανάμεσα στα θετικά δείγματα, είναι 26.

Αξιοσημείωτον το γεγονός ότι στην Κέρκυρα, τα 17 από αυτά, καταγράφηκαν στο τελευταίο χρονικό διάστημα της έρευνας.

Η γονιδιωματική ανάλυση έγινε σε 606 επιλεγμένα νέα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 09 Ιανουαρίου έως 23 Μαρτίου 2021. Τα δείγματα προέρχονται από τις Περιφέρειες Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης και Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Κέρκυρας και Λέσβου.

Τα δείγματα αποστέλλονται σχεδόν καθημερινά από τις εδώ Υπηρεσίες Υγείας και τα Κλιμάκια του ΕΟΔΥ για γονιδιακό έλεγχο, όπως ανέφερε πριν από δυο μέρες σε πρωτοσέλιδο σχετικό ρεπορτάζ η Ενημέρωση.