Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο ιατρικός σύλλογος καλεί πέντε ειδικότητες να υποστηρίξουν το ΕΣΥ

ιατρικός σύλλογος
18 Μαρτίου 2021 / 21:54

Καλούνται οι ιδιώτες αναισθησιολόγοι, πνευμονολόγοι, γενικοί γιατροί, παθολόγοι και παιδίατροι. Οι ίδιες ακριβώς ειδικότητες καλούνται και στην Αθήνα και τα άλλα αστικά κέντρα που ασκείται μεγάλη πίεση στο Σύστημα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με επείγον mail προς τα μέλη του, ο ιατρικός σύλλογος την Πέμπτη, ζητάει πέντε ειδικότητες να προστρέξουν σε υποστήριξη του δημοσίου Συστήματος υγείας. Καλούνται οι ιδιώτες αναισθησιολόγοι, πνευμονολόγοι, γενικοί γιατροί, παθολόγοι και παιδίατροι. Οι ίδιες ακριβώς ειδικότητες καλούνται και στην Αθήνα και τα άλλα αστικά κέντρα που ασκείται μεγάλη πίεση στο Σύστημα.

Αξίζει να σημειωθεί η ρήση του υπουργού υγείας ότι στην παρούσα φάση αντιμετωπίζεται ολόκληρη η Επικράτεια ως μια υγειονομική περιφέρεια. Και υπ' αυτήν την έννοια θα αξιοποιηθούν όλες οι Μονάδες covid, ακόμα κι αν δεν υφίστανται τοπική πίεση. Όπως είναι π.χ. της Κέρκυρας.

Σημειώνεται ότι και την Άνοιξη είχε υπάρξει ανάλογη έκκληση και η ανταπόκριση δεν ήταν ιδιαιτέρως σημαντική στην Κέρκυρα. Τώρα όμως είναι αλλιώς. Ο πληθυσμός των διασωληνωμένων είναι μεγάλος αλλά και τα καθημερινά κρούσματα πολλά. Έτσι που αναμένεται να επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο το Σύστημα υγείας, που στην Αττική εμφανίζεται κορεσμένο.