Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράδοση του φακέλου του εργοστασίου στον ΦΟΔΣΑ - Υδραίου: Δικαίωση της δικής μας δουλειάς

Δημοπράτηση
11 Μαρτίου 2021 / 14:52

Κατα πλειοψηφία εγκρίθηκε η παράδοση του "φακέλου" του Εργοστασίου Απορριμμάτων στον νέο περιφερειακό ΦΟΔΣΑ - Μόνη αρνητική ψήφος αυτή του Χρύσανθου Σαρλή

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων). Την έγκριση του από 04.03.2021 αιτήματος που είχε υποβληθεί από τον ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων Α.Ε. προς τον ΣΥΔΙΣΑ για την παράδοση της εγκεκριμένης μελέτης του έργου που αφορά στην εγκατάσταση επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) Κέρκυρας αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. του ΣΥΔΙΣΑ στην χθεσινή του συνεδρίαση.

Ειδικότερα, η παράδοση, σύμφωνα με την σχετική απόφαση, αφορά το  τεύχος προμελέτης, τα τοπογραφικά του έργου, τα σχέδια της τεχνικής προμελέτης (διαγράμματα ροής, γενικών διατάξεων, Η/Μ, στατικών κ.λ.π.), τη γεωτεχνική μελέτη του έργου με τα συνοδευτικά παραρτήματα, τις αποφάσεις εγκρίσεων και θεώρησης των ανωτέρω, τα διαγωνιστικά τεύχη του έργου, τα έγγραφα σχετικά με την εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας καθώς και τις εγκρίσεις, γνωμοδοτήσεις και αποφάσεις αρμοδίων επιτροπών, συμβουλίων και οργάνων του έργου «Εγκατάσταση επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) Κέρκυρας».

Με την απόφαση αυτή, αποδεικνύεται στην πράξη η πρόθεση για συνεργασία από την πλευρά της Δημάρχου, Προέδρου του ΣΥΔΙΣΑ και μέλους του νέου φορέα, κάτω από προϋποθέσεις πλήρους νομιμότητας, διαφάνειας και διασφάλισης των συμφερόντων των δημοτών. Όπως τόνισε η Δήμαρχος, οι ενέργειες και οι εργώδεις και επίπονες προσπάθειες του τελευταίου ενάμιση χρόνου που είμαστε στο τιμόνι του ΣΥΔΙΣΑ είναι πλέον εμφανείς.

Η Πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ Μ. Υδραίου ανέφερε επιπρόσθετα τα εξής: «Η δουλειά που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα από το φορέα μας είναι αποτελεσματική, μετρήσιμη, άρτια και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία. Η δουλειά αυτή αποτελεί σημαντικότατη παρακαταθήκη και την βάση πάνω στην οποία θα προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου κατασκευής του εργοστασίου. Είναι ώρα να τονίσω εδώ ότι αποτελεί ηθική δικαίωση εμού, των συνεργατών και συνοδοιπόρων για τις προσπάθειες που έχουμε καταβάλει.

Το γεγονός ότι η διαδικασία για την δημοπράτηση βασίζεται και αξιοποιεί τη δική μας δουλειά αποτελεί και μια τρανή απόδειξη και απάντηση σε όλους τους λασπολόγους και καλοθελητές που επί μήνες κατηγορούσαν και κραύγαζαν περί δήθεν ελλείψεων ή καθυστερήσεων από την πλευρά μας. Όμως, το ψέμα έχει ευτυχώς κοντά πόδια. Στο νέο φορέα, συνεχίσουμε μαζί, αξιοποιείται η δουλειά του ΣΥΔΙΣΑ και ολοκληρώνουμε τη δημοπράτηση του έργου στο πλαίσιο της λειτουργίας του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων.

Οι τεχνικές υπηρεσίες του ΣΥΔΙΣΑ και του Δήμου μας διατίθενται επίσης προκειμένου να βοηθήσουν σε όλα τα στάδια της υλοποίησης του έργου.

Όλες οι ενέργειες εμού ως Προέδρου και της πλειοψηφίας του ΣΥΔΙΣΑ συνέτειναν στο να ακολουθηθούν γοργοί ρυθμοί και όλες οι νόμιμες διαδικασίες, ώστε να μην βρούμε ανυπέρβλητα προβλήματα μπροστά μας τα οποία θα ήταν εις βάρος της κοινωνίας την οποία υπηρετούμε.

Επίσης, όλες μου οι προσπάθειες στόχευσαν στο να ολοκληρωθούν έγκυρα και έγκαιρα οι διαδικασίες και να μην υπάρξουν περαιτέρω άσκοπες καθυστερήσεις και προσχώματα. Πιστεύω ότι είναι αναγκαία η συνεργασία, ο κοινός βηματισμός και η συνένωση δυνάμεων και εύχομαι στη συνέχεια να προχωρήσουν τα πράγματα με ταχύτατους ρυθμούς, ώστε να μην ξαναβιώσουμε συνθήκες επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και την οικονομία του τόπου μας.»


Σημειώνεται ότι το θέμα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΥΔΙΣΑ εισηγήθηκε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και Πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ Μερόπη Υδραίου και εκτός της ιδίας, θετικά ψήφισαν και οι: Ιωάννης Σερεμέτης,  Παναγιώτα Τζάννε, Νικόλαος Καλόγερος, Σπυρίδων-Εμμανουήλ Βλαχόπουλος,  Κωνσταντίνος Λέσσης, Σωκράτης Ανδριώτης, Ιωάννης Τρεπεκλής, Γεώργιος Μαχειμάρης και Σπυριδούλα Κόκκαλη. Κατά ψήφισε ο κ. Χρύσανθος Σαρλής.