Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα - Χρυσοχοΐδης: «Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή» (videos - pics)

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
05 Μαρτίου 2021 / 12:08

«Με υπομονή και προσοχή, σε λίγους μήνες θα πλημμυρίσουμε ξανά από επισκέπτες και θα ξαναχαμογελάσουμε» ανέφερε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αισιόδοξος ότι ο Τουρισμός θα επιστρέψει στα Ιόνια Νησιά εμφανίστηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος επισκέφθηκε την Κέρκυρα και είχε σύσκεψη εργασίας με τις τοπικές Αρχές.

Όπως είπε, η παρουσία του στο νησί είχε σκοπό να συντονίσει τις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας, με έμφαση στην τήρηση των μέτρων και στην υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμού.



Έγινε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου Ιονίων Νήσων, την οποία είχε συγκαλέσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και με τη συμμετοχή της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, των δύο αρμόδιων Αντιπεριφερειαρχών και του Περιφερειακού Συντονιστή Π.Π., της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Μερόπης Υδραίου, του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργου Μαχειμάρη, του Δημάρχου Νότιας Κέρκυρας, Κώστα Λέσση, του Αντιδημάρχου Καθημερινότητας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Χάρη Γιώτη, του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας, Λεωνίδα Ρουμπάτη, του Αστυνομικού Δ/ντη Ιονίων Νήσων, ταξίαρχου Θεόδωρου Αθανασόπουλου, του Αστυνομικού Δ/ντη Κέρκυρας, Μάνθου Γιαννούλη και της Δ/ντριας της Δ/νσης Υγείας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Κυριακής Παυλοπούλου.

Στη σύσκεψη μετείχαν ακόμα μέσω τηλεδιάσκεψης ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.), Γιάννης Καρβέλης, ο Δήμαρχος Παξών, Σπύρος Βλαχόπουλος και οι Χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες Μελίτα Ανδριώτη (Κέρκυρας), Σταύρος Τραυλός (Κεφαλονιάς), Ανδρέας Κτενάς (Λευκάδας) και Γιώργος Στασινόπουλος (Ζακύνθου).  

Μετά τη σύσκεψη στην Περιφέρεια, ο Υπουργός, συναντήθηκε με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων.



Σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Υπουργός τόνισε «Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή. Οι εμβολιασμοί προχωρούν πολύ γρήγορα, είμαστε μια από τις καλύτερες χώρες στην Ευρώπη στην πρόοδο των εμβολιασμών και ταυτόχρονα έχουμε διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο την πανδημία. Είμαστε λοιπόν σε ένα πολύ κρίσιμο στάδιο, είναι κρίμα τώρα που σε λίγο θα ανοίξουμε και πάλι την κοινωνία και την αγορά, να καθυστερούμε σ 'αυτό». 

Σχετικά με το σκοπό της παρουσίας του στο νησί ανέφερε: «Ήρθα να δώσω συγκεκριμένες οδηγίες, να συνεργαστώ με την Περιφέρεια, τους δήμους, προκειμένου να γίνει μια παραγωγική συζήτηση και να υπάρξουν όλα εκείνα τα μέτρα που θα περιορίσουν τη διάδοση της πανδημίας στα νησιά μας. 

Ήταν μια παραγωγική συζήτηση. Θα είμαστε σε επάφη και θα προχωρησουμε σε εφορμογή προτάσεων που ακούστηκαν από τους τοπικους εκπροσωπους κια πιστευω ότι σε δύο βδομάδες από σήμερα θα είμαστα σε θέση να ανοίγουμε πάλι, και να χαμογελάμε. Σας παρακαλώ κάντε υπομονή εμβολιαστείτε όλοι με τη σειρά σας και να προσέχετε» τόνισε ο Μ. Χρυσοχοΐδης. 

Και συνέχισε: «Η ΕΛ.ΑΣ. και αλλες ελεγκτικες αρχές είναι στο πόδι εδώ και 13 μήνες, είναι ηρωική η προσπάθεια για να ελεγξουν την εφαρμογή των μέτρων.
Καλώ τους πολίτες να κάνουν λίγο ακόμα υπομονή, ξέρω ότι είναι μεγάλη η κόπωση, ας προσέξουμε ακόμα λίγο ακόμη και πραγματικά η άνοιξη θα μπει και μες τις ψυχές μας, με την προοδο των εμβολιασμών». 



Σχετικά με την πρόοδο του εμβολιαστικού προγράμματος, ο Μ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε: «Τα μικρά νησιά έχουν σχεδόν εμβολιαστεί στο σύνολό τους. Έρχεται η σειρά των μεγάλων νησιών και μια σειρά από επαγγελματικές ομάδες που θα συμμετασχουν στο πρόγραμμα».

«Τα Επτάνησα είναι προορισμοί πάρα πολύ ελκυστικοί για την Ευρώπη για το Ηνωμ. Βασίλειο. Να είστε βέβαιοι ότι εφαρμόζοντας τον οδικό χάρτη που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση, σε λίγους μήνες θα πλημμυρίσουμε ξανά από επισκέπτες και θα ξαναχαμογελάσουμε».