Τρίτη 21.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δυο τεστ μέσα στην καραντίνα των νεοεισερχομένων ταξιδιωτών για σιγουριά

ευρώπη
09 Φεβρουαρίου 2021 / 17:55

Όλοι οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να κάνουν τεστ κοροναϊού τη δεύτερη και την όγδοη μέρα της καραντίνας των 10 ημερών. Το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι η υποχρέωση αυτή θα παρέχει ένα «περαιτέρω επίπεδο προστασίας», επιτρέποντας στις αρχές να παρακολουθούν αποτελεσματικότερα τα νέα κρούσματα.

• Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επέμεινε ότι το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης-AstraZeneca παραμένει ένα ζωτικό εργαλείο για την καταπολέμηση του COVID-19, αφού η Νότια Αφρική καθυστέρησε την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού λόγω αμφιβολιών σχετικά με την αποτελεσματικότητα του σκευάσματος κατά της παραλλαγής ιού, που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά εκεί.

• Ο Andrew Pollard, διευθυντής της Ομάδας Εμβολίων της Οξφόρδης, δήλωσε στο BBC ότι όλα τα μέχρι στιγμής εμβόλια κοροναϊών «εξακολουθούν να αποτρέπουν σοβαρές ασθένειες και θάνατο».

• Η Ισπανία είναι πιθανό να ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια λοιμώξεων COVID-19 την Τρίτη. Η χώρα, η οποία έλαβε τα πρώτα εμβόλια AstraZeneca το σαββατοκύριακο, κατέγραψε 2.941.990 κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας.

• Στην Ιταλία σημειώθηκαν 307 θάνατοι που σχετίζονται με τον κορανοϊό σε σύγκριση με 270 την προηγούμενη ημέρα, ανέφερε το υπουργείο Υγείας. Ο ημερήσιος αριθμός των νέων λοιμώξεων μειώθηκε σε 7.970 από 11.641 την προηγούμενη ημέρα.

• Όλοι οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να κάνουν τεστ κοροναϊού τη δεύτερη και την όγδοη μέρα της καραντίνας των 10 ημερών. Το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι η υποχρέωση αυτή θα παρέχει ένα «περαιτέρω επίπεδο προστασίας», επιτρέποντας στις αρχές να παρακολουθούν αποτελεσματικότερα τα νέα κρούσματα.

• Το Facebook έχει απαγορεύσει την παραπληροφόρηση για όλα τα εμβόλια μετά από χρόνια επιβλαβών, αβάσιμων ισχυρισμών υγείας που πολλαπλασιάζονται στην πλατφόρμα του. Το δίκτυο κοινωνικών μέσων θα καταργήσει τώρα αναρτήσεις με ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με όλα τα εμβόλια.

• Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα ξεκινήσει δοκιμές υπέρβασης σε περιοχές κοντά στο Μάντσεστερ μετά την αναγνώριση της παραλλαγής που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη νοτιοανατολική Αγγλία. Περίπου 10.000 επιπλέον δοκιμές κατ 'οίκον θα δοθούν σε άτομα άνω των 16 ετών που ζουν, εργάζονται ή σπουδάζουν σε έξι περιοχές.

• Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 333 επιπλέον θανάτους - το χαμηλότερο ημερήσιο σύνολο για περισσότερες από έξι εβδομάδες. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων τις τελευταίες επτά ημέρες μειώθηκε κατά 22,4% την προηγούμενη εβδομάδα.

• Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen κάλεσε τα κράτη μέλη της ΕΕ να δωρίσουν μερικά από τα εμβόλια των κοροναϊών στην Ουκρανία, καθώς η Χώρα προετοιμάζεται να ξεκινήσει την εκστρατεία εμβολιασμού.

• Περίπου 1,92 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν λάβει μια πρώτη ένεση του εμβολίου COVID-19 από την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού στη Γαλλία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, ενώ μέχρι σήμερα είχαν χορηγηθεί 296.265 δευτερόλεπτα ενέσεις.

• Η ολλανδική κυβέρνηση θα επεκτείνει τη νυχτερινή απαγόρευση με σκοπό να επιβραδύνει την εξάπλωση του κοραναϊού έως τις 3 Μαρτίου, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας, η πρώτη στις Κάτω Χώρες μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, πυροδότησε αρκετές μέρες ταραχών από διαδηλωτές κατά της απαγόρευσης όταν τέθηκε σε εφαρμογή στις 23 Ιανουαρίου.