Κυριακή 06.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τέχνη & τουρισμός στον επίκεντρο της επίσκεψης στην Κίνα

Δήμαρχος Κέρκυρας
26 Σεπτεμβρίου 2016 / 18:08

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Κίνα επισκέφτηκε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού (Μουσείο Ασιατικής Τέχνης),

του Ελληνοκινεζικού Συνδέσμου και των Μάστερς της πορσελάνης, που πριν δυο χρόνια είχαν παρουσιάσει στην Κέρκυρα εκθέματα της μοντέρνας κινεζικής εικαστικής δημιουργίας στη τέχνη της πορσελάνης. Μια τέχνη που αποτελεί σημαντικό μέρος του κινέζικου πολιτισμού.
Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με το Δήμαρχο της Πόλης Ruzhou και υπέγραψαν Σύμφωνο Πρόθεσης Συνεργασίας,  με σκοπό την ανταλλαγή έργων τέχνης και τεκμηρίων πολιτισμού. Συμφώνησαν να κάνουν συντονισμένες προσπάθειες για να προωθήσουν τις σχέσεις μεταξύ των δυο λαών και την ανάπτυξη μεταξύ των δυο πόλεων, στους τομείς της  οικονομίας, του εμπορίου, του τουρισμού, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης κ.λ.π. Επίσης να διατηρήσουν συχνές επαφές και να διευρύνουν την επικοινωνία και τη συνεργασία τους, ώστε στο άμεσο μέλλον να προχωρήσουν στο στάδιο της αδελφοποίησης.
Όπως διαπίστωσε ο Δήμαρχος, η κινεζική πλευρά ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον ελληνικό πολιτισμό, καθώς και για την χώρα μας ως τουριστικό προορισμό.