Δευτέρα 30.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Ένωση γονέων με τους Δ/ντές Εκπαίδευσης

ένωση γονέων
28 Ιανουαρίου 2021 / 19:45

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μέλη του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Κέρκυρας συναντήθηκαν την Τετάρτη 27/1 με τον Διευθυντή Α/βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρ. Άνθη και με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Π. Αγγελόπουλο, στην προσπάθειά τους να καταθέσουν τον προβληματισμό τους αλλά ταυτόχρονα και να πιέσουν σε μία κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης σε σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εκπαιδευτικός χώρος...

... λίγες μέρες πριν το άνοιγμα και των σχολείων της Β/βάθμιας, όπως η έλλειψη προσωπικού καθαριότητας, το σοβαρότατο κτηριακό πρόβλημα των σχολείων της Κέρκυρας, οι ανισότιμοι όροι διεξαγωγής της τηλεκπαίδευσης, η προσμέτρηση των απουσιών και η κατάθεση βαθμολογίας, οι αλλαγές στην εισαγωγή στα πανεπιστήμια για τους φετινούς υποψηφίους κ.ά. 
Ο κ. Χρ. Άνθης για το ζήτημα της έλλειψης των καθαριστριών στα σχολεία, αλλά και τα σοβαρά κτηριακά θέματα ανέφερε ότι έχει απόλυτη γνώση των θεμάτων, ότι ο ίδιος έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, αλλά απέδωσε ευθύνες στη Δημοτική Αρχή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για ανεπάρκειες, ολιγωρία και αδυναμία συντονισμού των υπηρεσιών του Δήμου. Μάλιστα εξέφρασε την αμφιβολία του αν μέχρι τη Δευτέρα θα έχει καταστεί εφικτό να επιστρέψουν τα νήπια του 6ου Νηπιαγωγείου στο σχολείο τους ξανά (που τώρα φιλοξενούνται στο χώρο των ΕΠΑΛ).
Ο κ. Π. Αγγελόπουλος επίσης δήλωσε γνώστης των προβλημάτων και μας ανέφερε ότι έχει τη διαβεβαίωση εκ μέρους του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας ότι μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν επιλυθεί τα δύο αυτά σοβαρά ζητήματα: ότι δηλαδή θα έχουν προσληφθεί καθαρίστριες (αφού η σύμβασή τους έληξε το Δεκέμβρη) και ότι θα έχει λυθεί το ζήτημα του 6ου Νηπιαγωγείου. Για τα υπόλοιπα κτηριακά προβλήματα ανέφερε ότι θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα μια προσπάθεια καταγραφής τους ώστε να αρχίσει σταδιακά η προσπάθεια επίλυσης τους, τονίζοντας, βέβαια πόσο δύσκολο έργο είναι, δεδομένων και των πενιχρών οικονομικών μέσων που διατίθενται. 
Ως Ένωση Γονέων δηλώσαμε ότι θα συνεχίσουμε να πιέζουμε τους ιθύνοντες για την επίλυση των προβλημάτων και καλούμε και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και τους γονείς να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για τον πολύπαθο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης, Ειδικά σε μία χρονιά που τα παιδιά μας δοκιμάστηκαν ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας είναι χρέος μας να σταθούμε στο πλάι τους διεκδικώντας από όλους όσους κατέχουν θέσεις εξουσίας να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων επιτελώντας τα καθήκοντά τους.