Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένα «διαφορετικό» ποδήλατο σε κινητικά ανάπηρους

Πανευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο
23 Σεπτεμβρίου 2016 / 10:05

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα ποδήλατο διαφορετικό από τα άλλα θα πάρει μέρος στον ποδηλατικό γύρο Μαντουκιού, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 με αφορμή την πανευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο.

Το ποδήλατο αυτό θα στείλει το δικό του αλλιώτικο μήνυμα, που δεν είναι άλλο από το ότι όλοι έχουν δικαίωμα στην κίνηση και στη ζωή.
Πρόκειται για το πρώτο ποδήλατο στην Κέρκυρα, που μεταφέρει στο μπροστινό του μέρος ένα κάθισμα για κινητικά ανάπηρους! Και μάλιστα με τη μπαταρία του για να μην κουράζεται ο ποδηλάτης συνοδός!
Είναι ένας ευρηματικός τρόπος να απολαμβάνουν την ποδηλατάδα και όσοι έχουν μεν κινητικά προβλήματα αλλά και επιθυμία να απολαύσουν μια βόλτα όπως όλοι οι άλλοι αρτιμελείς.
Ο σκελετός χωρίς το ειδικό κάθισμα, τη μπαταρία, λάστιχα, φρένα και φώτα παρέμενε ακινητοποιημένος σε διάφορα γραφεία του δήμου, μέχρι που παραδόθηκε το 2015 από τον αντιδήμαρχο Α. Σκούπουρα στην ομάδα εθελοντών "Όλοι μαζί για την Κέρκυρα".
Στην περιπέτεια μετατροπής του από άχρηστο ποδήλατο σε ποδήλατο που έχει προορισμό να δώσει χαρά πήραν μέρος εθελοντές διαφόρων επαγγελμάτων που δούλεψαν χωρίς αμοιβή αλλά με πολλή αγάπη και ανιδιοτέλεια.
Στο ηλεκτρολογείο seecorfu στην Αλεπού τοποθετήθηκε η επαναφορτιζόμενη μπαταρία, στο Εlectric Scooter Bike λύθηκαν τα μηχανικά προβλήματα, για το αναπηρικό κάθισμα φρόντισαν οι Σταμάτης Κυριάκης και Μιχάλης Ψάϊλας. Με την επίβλεψη της εθελόντριας Μαρίας Διονυσοπούλου και τη συμβολή των "εμπόριο ξυλείας Σιμωνέτη", εμπόριο σιδήρου Δ.Παραμυθιώτης και τις εκτυπώσεις kapasign Καλούδη ολοκληρώθηκε η επισκευή.
Την Κυριακή στην ποδηλατοδρομία επιβάτης του ποδηλάτου θα είναι μία νεαρή κοπέλα, η Θεοδώρα Μουζακίτη, για το γούρι! Από τη Δευτέρα θα διατίθεται σε όποιον το επιθυμεί για να κάνει βόλτα με συνοδό ποδηλάτη. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει συνοδός ένα μέλος της εθελοντικής ομάδας θα αναλάβει να οδηγήσει το ποδήλατο.