Αυλωνίτης: Τώρα δεν είμαστε πια προδότες;
βουλή
20 Ιανουαρίου 2021
/ 19:44
ΑΘΗΝΑ. Στη θετική στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την επέκταση των χωρικών υδάτων της χώρας μας, από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο αναφέρθηκε ...
... κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, μιλώντας για την ευνοϊκή συγκυρία που είχε την τύχη να χειριστεί ο Κερκυραίος Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας.
Παράλληλα, διέγνωσε στην εθνική ομοψυχία που αναφέρθηκε ο κ. Υπουργός, την τάση της ΝΔ να μιλά από τη μια για εθνική μειοδοσία του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη για συμβολή σε αυτήν. “Πολλές φορές ακούστηκε όλη την προηγούμενη περίοδο, η λέξη προδοσία με την οποία χαρακτηρίζονταν η Συμφωνία των Πρεσπών" είπε χαρακτηριστικά, ερωτώντας τελικά τον Υπουργό αν πιστεύει πως οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι μειωμένης εθνικής συνείδησης ή όντως αγαπούν την Ελλάδα.
Ο κ. Αυλωνίτης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν ακούστηκε στην ολομέλεια της Βουλής, κανένας καλός λόγος για τις τεχνικές επεξεργασίες που έλαβαν χώρα κατά το διάστημα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες συνέβαλαν καθοριστικά για τη σημερινή εξέλιξη. Ταυτόχρονα, επέκρινε τη διάταξη του άρθρου 4, η οποία και προκαλεί όπως είπε εύλογες ανησυχίες στους Κερκυραίους και Ιόνιους ψαράδες, όπως και σε όλους τους Έλληνες για τη δυνατότητα εν προκειμένω των Ιταλών ψαράδων να αλιεύουν με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο τμήμα της θάλασσας που επεκτείνεται με το υφιστάμενο νομοσχέδιο.
Κλείνοντας την ομιλία του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. αναφέρθηκε στη δειλία με την οποία αντιμετωπίζει συνολικά, η ελληνική κυβέρνηση τις προκλήσεις και την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας, αλλά και τη στάση που η ίδια τηρεί κατά την πρόσκλησή της στην προπαρασκευαστική διαδικασία διαλόγου με τη γείτονα χώρα. “Θα είναι χείριστη ενέργεια αν δεχτούμε την τουρκική ατζέντα των γκρίζων ζωνών και της αποστρατικοποίησης ελληνικών νησιών" ανέφερε και τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. θα στηρίξει μια εθνική στρατηγική που θα είναι προϊόν ενός συμβουλίου των αρχηγών των κομμάτων κι όχι κηδεμόνων ή αυτόκλητων προστατών.