Δευτέρα 30.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κινηματογραφική καταδίωξη (σύλληψη) τριών νέων για τροχαίο

ΕΛΑΣ
20 Σεπτεμβρίου 2016 / 16:22

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η περιπετειώδης καταδίωξη τριών νέων, ένας εκ των οποίων είναι πιθανόν να αντιμετωπίσει την κατηγορία για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος, είχε θεατές πολίτες που κατήγγειλαν στο enimerosi.com τους αστυνομικούς για υπερβάλλοντα ζήλο κατά την σύλληψή τους.

Το Γραφείο Ενημέρωσης της Αστυνομικής Δ/νσης Κερκύρας το διαψεύδει και δηλώνει ότι στην προκείμενη περίπτωση ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες.
 
Τα γεγονότα
 
Οι τρεις έφηβοι φέρονται να επέβαιναν σε αυτοκίνητο που μπλέχτηκε σε τροχαίο το μεσημέρι, ευτυχώς ανώδυνο, στην περιοχή του νοσοκομείου, με θύμα οδηγό μοτοσυκλέτας. Ενώ δεν αναφέρθηκε καν τραυματισμός και μέχρι νωρίς το απόγευμα δεν είχε υποβληθεί μήνυση κατά του οδηγού του αυτοκινήτου, ο μοτοσυκλετιστής ανέφερε όμως το γεγονός στην ομάδα περιπολίας Δίας, που κινήθηκε για τον εντοπισμό του αυτοκινήτου.
Η καταδίωξη είχε ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό του στην πλατειούλα Καρατζά, στην Γαρίτσα. Εκεί όπου διαδραματίσθηκαν τα γεγονότα της σύλληψης, που προκάλεσαν και τα τηλεφωνήματα των αυτοπτών στο enimerosi.com. Οι τρεις έφηβοι συνελήφθησαν ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η δικαστική προοπτική της υπόθεσης. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο οδηγός δεν είχε άδεια οδήγησης και δεν σταμάτησε ανταποκρινόμενος στα σχετικά σήματα των αστυνομικών. Το θέαμα τριών παιδιών με χειροπέδες στο οδόστρωμα προκάλεσε τις αντιδράσεις αυτοπτών.