Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στις ελληνικές καλένδες έστειλε η περιφερειάρχης το θέμα Αντωνάκη, λέει η αντιπολίτευση

νοσοκομείο
20 Δεκεμβρίου 2020 / 19:16

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η απόφαση της 6ης ΥΠΕ για τη μετακίνηση του πνευμονολόγου Αντωνάκη από το νοσοκομείο Κερκύρας στη Βέροια, ενώ τέθηκε, δεν συζητήθηκε τελικά στην κυριακάτικη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ιονίων νήσων.

Για το θέμα, έχουν ξεσηκωθεί οι υγειονομικοί του νοσοκομείου, τόσο οι γιατροί όσο και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που αντιτίθενται με ανακοινώσεις τους στον Τύπο, στην απόφαση.
 
Στο περιφερειακό το θέμα «έβαλαν» οι Μπαλού, Χαραλάμπους της Λα.Συ., ζήτησαν να συζητηθεί και να εκδοθεί ψήφισμα αντίδρασης, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης της Υγειονομικής περιφερειακής Διοίκησης.
 
Η περιφερειάρχης, αντέτεινε ότι το ζήτημα είναι σοβαρό και θα εισαχθεί ως κανονικό θέμα στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης ώστε να συζητηθεί.
 
Ο ΑΪβατίδης της Ελληνικής Αυγής υποστήριξε ότι η μετακίνηση στερείται νομιμότητας ενώ υπογράμμισε και την ιδιότητα του γιατρού ως προέδρου της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κερκύρας, αναφερόμενος στην συνδικαλιστική του δραστηριότητα που ήλθε επανειλημμένα σε αντίθεση τόσο με την Διοίκηση της ΥΠΕ όσο και του νοσοκομείου.
 
Ότι η μετακίνηση Αντωνάκη είναι λανθασμένη απόφαση υποστήριξε στην επί της διαδικασίας συζήτηση και ο περιφερειακός σύμβουλος/γιατρός, Χρ. Σκούρτης.
 
Η ανακοίνωση της Λα.Συ.
 
NAI και από την Περιφερειάρχη κα Κράτσα για τη μετακίνηση Ιατρού από το νοσοκομείο της Κέρκυρας στο νοσοκομείο της Βέροιας.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ενημερώσαμε για την απαράδεκτη απόφαση της 6ης ΥΠΕ σε συμφωνία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Κέρκυρας, να αποσπαστεί ένας γιατρός πνευμονολόγος και πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ, στη Βέροια λόγω των αυξημένων αναγκών στη Δ. Μακεδονία.
Ζητήσαμε να πάρει θέση το περιφερειακό συμβούλιο και να ζητήσει την ανάκληση αυτής της απόφασης η οποία εν μέσω πανδημίας και σε ένα, ήδη, υποστελεχωμένο νοσοκομείο εγκυμονεί κινδύνους για τους κατοίκους της Κέρκυρας, ούτε λύνει ουσιαστικά το πρόβλημα στο επίσης υποστελεχωμένο Νοσοκομείο της Βέροιας.
Ο Πρόεδρος του Π.Σ. οχυρώθηκε πίσω από το τυπικό της Ειδικής για τον προϋπολογισμό Συνεδρίασης και δε θέλησε να βάλει το ζήτημα σε συζήτηση προσπαθώντας έτσι να διευκολύνει την περιφερειακή αρχή να μην πάρει θέση!!!
Η κα Περιφερειάρχης κάτω από την επίμονή μας, επέλεξε την οδό “στρίβειν δια του αρραβώνος” και παρέπεμψε το θέμα στο ΜΕΛΛΟΝ, σε μια συνολική συζήτηση για τις ανάγκες των Νοσοκομείων σε προσλήψεις!!! Παρεμπιπτόντως τέτοιες έχουμε κάνει ουκ ολίγες.
Το ζήτημα όμως είναι συγκεκριμένο και άμεσο. Δεν χωράει ούτε σε τυπολατρίες ούτε σε μελλοντολογίες. Ζητάμε την ανάκληση της απόσπασης.
Πάγιο αίτημα βέβαια έχουμε, την κάλυψη των κενών με μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, γιατί αυτό απαιτεί η προστασία της δημόσιας υγείας, αυτό μπορεί να σταματήσει τον φαύλο κύκλο των μετακινήσεων και των “μπαλωμάτων”.
Η σιωπή είναι συνενοχή. Αν υπήρχε η βούληση από την περιφερειακή Αρχή, ακόμα και το τυπικό θα ξεπερνιόνταν με μια δια περιφοράς ψηφοφορία μετά τη λήξη της συνεδρίασης. Η στάση της όμως επιβεβαιώνει την απόλυτη υποταγή της στις εντολές της κυβέρνησης και των διορισμένων οργάνων της, στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Κέρκυρας και στην 6η ΥΠΕ, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις ανάγκες των πολιτών της Κέρκυρας και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας,
Ούτε ένα ΟΧΙ από την κα Κράτσα!
 
Ανάκληση της απόφασης ζητάει και το σωματείο του νοσοκομείου
 
Να ζητήσει την ανάκληση της απόφασης, ζητάει ο από τον διοικητή του νοσοκομείου, το σωματείο των εργαζομένων, με ανακοίνωσή του όπου αναφέρονται μεταξύ των άλλων.
 
Είναι απορίας άξιο ενώ είμαστε το μοναδικό Νοσοκομείο στα νησιά μας Κέρκυρα- Παξοί -Ερρίκουσα - Οθωνοί - Μαθράκι , ενώ η στελέχωση του προσωπικού βάση των οργανικών του θέσεων αγγίζει το 44% περίπου , ενώ η πρόσφατη πρόσληψη του συγκεκριμένου ιατρού έγινε για την κάλυψη εφημερίων των Επειγόντων και της Πνευμονολογικής κλινικής , ενώ αυτή τη στιγμή η Παθολογική κλινική υπολειτουργεί, έρχεται η κατεπείγουσα μετακίνηση του Πνευμονολογου ιατρού κου Αντωνάκη!! Επίσης πρόσφατα έγινε πρόσληψη ιδιώτη Πνευμονολόγου για την κάλυψη των αναγκών της Πνευνολογικής και της κλινικής ειδικών λοιμώξεων.

Η επιβράβευση του αρμόδιου Υπουργείου και της 6ης ΥΠΕ συνεχίζεται με μετακινήσεις εκτός από τα χειροκροτήματα και τα αισθήματα συμπάθειας!!
Πώς λοιπόν θα λειτουργήσουν οι κλινικές της Πνευμονολογικής , κλινική των λοιμώξεων , της Παθολογικής και καθώς επίσης και τα Επείγοντα εν μέσω πανδημίας και εξάρσεων της γρίπης;

Πως αλήθεια γίνονται οι επιλογές μετακίνησης των ιατρών; Με ποια διαδικασία ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας γνώριζε και έκανε την επιλογή των ονομάτων των 6 ιατρών που στέλνονται από το Νοσοκομείο μας και τα Νοσοκομεία της Ηπείρου στα Νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος;

Αλήθεια η επιλογή του κου Αντωνάκη ο οποίος είναι και πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ αλλά και μέλος του προεδρείου του Σωματείου να θεωρήσουμε ότι δεν έχει στοιχεία συνδικαλιστικής δίωξης; 

Είναι δυνατόν να στέλνονται έγγραφα και να μην το γνωρίζει η Διοίκηση;

Αν πράματι ο Διοικητής του Νοσοκομείου μας δεν γνώριζε και βρέθηκε προ τελετεσμένων γεγονότων και είναι αντίθετος με αυτή την μετακίνηση οφείλει δημόσια να εκφράσει την άποψη του! Οφείλει να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες ώστε άμεσα να ανακληθεί αυτή η απόφαση της μετακίνησης σε αντίθετη περίπτωση θα θεωρηθεί συνυπεύθυνος, καταλήγει η ανακοίνωση του σωματείου.