Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Κέρκυρα συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Smart Mobility
16 Σεπτεμβρίου 2016 / 15:13

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Δήμος Κέρκυρας συμμετέχει και συνδράμει στη συλλογική προσπάθεια Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας εστιάζοντας στα οφέλη που προκύπτουν από την έξυπνη αστική κινητικότητα, τόσο στον κάθε πολίτη μεμονωμένα, όσο και στις επιχειρήσεις αλλά και στην κοινωνία γενικότερα.

Από σήμερα, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, και για μία εβδομάδα, η Ευρώπη κινείται στους ρυθμούς της Ευρωπαϊκής Εβδομάδα Κινητικότητας, ενός θεσμού που ξεκίνησε το 2002 και έχει ως στόχο να κινητοποιήσει τις τοπικές αρχές κάθε χώρας για να διοργανώσουν δραστηριότητες που θα ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σε θέματα βιώσιμης κινητικότητας  αλλά και να χαράξουν και να υιοθετήσουν μόνιμα μέτρα που θα βελτιώσουν τη βιωσιμότητα των μεταφορών μέσα στις πόλεις.

Κάθε χρόνο η εκστρατεία ακολουθεί ένα συγκεκριμένο θέμα γύρω από το ζήτημα της βιώσιμης κινητικότητας. Φέτος, το θέμα είναι «Έξυπνη κινητικότητα. Ισχυρή οικονομία» (Smart Mobility – Strong Economy) και αποσκοπεί στην ανάδειξη του οικονομικού οφέλους που μπορεί να αποκομίσει μια πόλη εφαρμόζοντας μια βιώσιμη προσέγγιση σε ζητήματα μεταφορών. Το όφελος μπορεί να είναι χρηματικό από την ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας (πχ. μέσω της ανάπτυξης νέων αγορών) αλλά και κοινωνικό, που μπορεί να έχει και οικονομικές προεκτάσεις, όπως για παράδειγμα η βελτίωση της φυσικής κατάστασης των πολιτών.

Ας σκεφτούμε καλύτερα όλα τα διαθέσιμα μέσα που έχουμε για τη μετακίνησή μας και ας επιλέξουμε σωστά την καλύτερη και πιο σύντομη διαδρομή. 
Κάνοντας έξυπνες επιλογές στα είδη των μέσων μεταφοράς που χρησιμοποιούμε, εξοικονομούμε χρήματα, βελτιώνουμε την υγεία μας και βοηθάμε το περιβάλλον.