Τρίτη 21.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διπλωματούχοι Αισθητικοί: Άνιση μεταχείριση οι υπηρεσίες μανικιούρ μόνο στα κομμωτήρια

Διπλωματούχοι Αισθητικοί
16 Δεκεμβρίου 2020 / 11:33

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αθέμιτο ανταγωνισμό συνιστά η απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέψει τις υπηρεσίες περιποίησης νυχιών μόνο στα κομμωτήρια, διαμαρτύρεται ο Σύλλογος Διπλωματούχων Αισθητικών:

Η ανακοίνωση του Συλλόγου που υπογράφει η Πρόεδρος Έλενα Ζωχιού:
Σύμφωνα με τα πρόσφατα ανακοινωθέντα μέτρα της κυβέρνησης  παραδόξως δεν συμπεριλήφθηκε το άνοιγμα  των εργαστηρίων αισθητικής στις 14 & 15 Δεκεμβρίου , ενώ προβλέφθηκε ρητά η λειτουργία κατά το επόμενο  χρονικό διάστημα των κουρείων-κομμωτηρίων και καταστημάτων περιποίησης άκρων που ανήκουν στον ίδιο Κωδικό Άσκησης Δραστηριότητας με των δικών μας μελών, πολλών εκ των οποίων ασκούν και υπηρεσίες όπως των Εργαστηρίων Αισθητικής, δημιουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο αναίτια αθέμιτο ανταγωνισμό.

Θεωρούμε  άνιση και καταστροφική τη μεταχείριση,  που μας επιφυλάχθηκε σε σχέση , με τις δραστηριότητες του ιδίου  ΚΑΔ, δεδομένου ότι οι ανακοινωθέντες όροι λειτουργίας , θα μπορούσαν ευχερέστατα να τηρηθούν και από τα δικά μας μέλη, πάντα με γνώμονα την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Οι επαγγελματίες πτυχιούχοι  αισθητικοί πάντα λειτουργούσαν, λειτουργούν και θα λειτουργούν  τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής  τόσο  σε κανονικές συνθήκες όσο και σε έκτακτες και πρωτοφανείς συνθήκες, όπως είναι οι τρέχουσες συνθήκες της πανδημίας.
Άλλωστε, είναι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του τμήματος Αισθητικής- Κοσμητολογίας του πρώην ΤΕΙ νυν Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Το Επαγγελματικό Σωματείο διπλωματούχων Αισθητικών Κέρκυρας συνιστά στο καταναλωτικό κοινό να μην δέχεται περιποιήσεις προσώπου, σώματος και αποτριχώσεις από μη αδειοδοτημένα κέντρα Αισθητικής ούτε στη παρούσα φάση, πράξεις παράνομες και πριν το καθεστώς lockdown!

Ευελπιστούμε στη γρήγορη επάνοδο των Κέντρων Αισθητικής και την αποκατάσταση της αδικίας από την πολιτεία!