Τετάρτη 15.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αλλεργικά συμπτώματα στον εμβολιασμό των Εγγλέζων

κορονοϊός
10 Δεκεμβρίου 2020 / 14:46

Ο πρώην διευθυντής ανοσοποίησης του Ηνωμένου Βασιλείου, David Salisbury, δήλωσε ότι οι αλλεργικές αντιδράσεις στα εμβόλια ανακαλύπτονται μόνο μετά από κλινικές δοκιμές, καθώς "συχνά εξετάζονται άτομα που ενδέχεται να έχουν αντίδραση", αφού δύο άτομα που εμβολιάστηκαν εκδήλωσαν συμπτώματα αλλεργίας.

- Οι μονάδες εντατικής θεραπείας στην πρωτεύουσα της Σουηδίας, Στοκχόλμη, έφτασαν το 99% την Τρίτη, καθώς το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης αγωνίζεται να αντιμετωπίσει την αύξηση των κρουσμάτων.

- Ο πρώην διευθυντής ανοσοποίησης του Ηνωμένου Βασιλείου, David Salisbury, δήλωσε ότι οι αλλεργικές αντιδράσεις στα εμβόλια ανακαλύπτονται μόνο μετά από κλινικές δοκιμές, καθώς "συχνά εξετάζονται άτομα που ενδέχεται να έχουν αντίδραση", αφού δύο άτομα που εμβολιάστηκαν εκδήλωσαν συμπτώματα αλλεργίας.

- Η κυβέρνηση της Τσεχίας επέκτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 23 Δεκεμβρίου καθώς συνεχίζει να προσπαθεί να σταματήσει την εξάπλωση του ιού.

- Η γερμανική εταιρεία BioNTech αναφέρει ότι τα έγγραφα κανονιστικών ρυθμίσεων σχετικά με το εμβόλιό της έχουν "παράνομα προσπελαστεί" μετά από επίθεση στον κυβερνοχώρο στην ρυθμιστική Αρχή φαρμάκου της ΕΕ, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

- Η Σλοβακία διέταξε να κλείσουν όλα τα σχολεία και τα καταστήματα για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες από τις 21 Δεκεμβρίου μετά από μια πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων.

- Η Γερμανία σκοπεύει να δώσει δωρεάν μάσκες προσώπου FFP2 σε όλα τα άτομα άνω των 60 ετών από τις 15 Δεκεμβρίου, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Jens Spahn.

- Οι νέες λοιμώξεις στην Ισπανία ανά 100.000 άτομα μειώθηκαν στις 193 την Τετάρτη, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο.

- Οι δημιουργοί του ρωσικού εμβολίου Sputnik αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς ότι οι άνθρωποι που το παίρνουν πρέπει να σταματήσουν να πίνουν αλκοόλ για σχεδόν δύο μήνες, αλλά είπαν ότι οι ασθενείς θα πρέπει να αποφύγουν τη μέθη, επειδή θα έθετε σε κίνδυνο το ανοσοποιητικό σύστημα.

- Η οικονομική ανάπτυξη του Ηνωμένου Βασιλείου επιβραδύνθηκε τον Οκτώβριο καθώς οι περιορισμοί έγιναν πιο αυστηροί για να σταματήσει η εξάπλωση ενός δεύτερου κύματος. Η αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος ήταν 0,4% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με 1,1% τον Σεπτέμβριο.

- Οι νέες μολύνσεις της Ρωσίας αυξήθηκαν κατά 27.927 τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν επίσης, κατά 562 σε 45.280.

- Οι νέες μολύνσεις της Γερμανίας αυξήθηκαν κατά 23.679 τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν, κατά 440 σε 20.372.