Το θέμα έχει επανειλημμένα απασχολήσει τις στήλες του τοπικού Τύπου ενώ πήρε ιδιαίτερα δραματικές διαστάσεις με την απόφαση του ΟΛΚΕ/ΤΑΙΠΕΔ να δεσμεύει υπέρ του Ταμείου κι όχι του ΝΑΟΚ τις όποιες εισπράξεις ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών εκεί.
απόφαση αυτή, χρεώθηκε από τους ανθρώπους του Ομίλου στον υπερβάλλοντα ζήλο του νέου προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του Οργανισμού, Σπ. Στεφανίδη. Όπως και νάχει, η αλλαγή της συμπεριφοράς αιφνιδίασε της διοίκηση του ΝΑΟΚ και δυσχέρανε τη δυνατότητά του να ανταποκριθεί στις αθλητικές υποχρεώσεις αφού η προσδοκία αυτών των εσόδων είχε προϋπολογισθεί για το τρέχον, αθλητικό έτος.
Θαρθεί;
Ο Σ. Πιτσιόρλας αναμένεται τη Δευτέρα στην Κέρκυρα (σ.σ. πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει οριστικοποιηθεί και ανακοινωθεί η επίσκεψή του, ίσως λόγω φόρτου εργασίας και μετακινήσεων στα εγκαίνια της ΔΕΘ κλπ) προσκεκλημένος των δυο βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, Βάκη και Παυλίδη, που ενημερώνουν σχετικά και τη διοίκηση του ΝΑΟΚ. Αυτή συνεδρίασε την Πέμπτη ώστε να αποσαφηνίσει την διαπραγματευτική της γραμμή ενώ σε υλοποίηση παλαιότερης απόφασής της, συνέστησε επιτροπή με τη συμμετοχή των πιο πρόσφατων, παλαιότερων προέδρων ώστε να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και να θέσει το θέμα στο όνομα της κερκυραϊκής κοινωνίας και της ιστορικότητας του Όμίλου και του χώρου του ως αθλητικής εγκατάστασης.
Η επιτροπή
Για τον σκοπό αυτό εκκρεμεί συνάντηση και με τον δήμαρχο Κ. Νικολούζο, καθώς η διευθέτηση της υπόθεσης συνδέεται με την παραχώρηση της χερσαίας, λιμενικής ζώνης από τον ΟΛΚΕ στον Δήμο, στα πρότυπα της πιο προχωρημένης, τέτοιας υπόθεσης της παραχώρησης του παραλιακού μετώπου της Πάτρας στον Δήμο Πατρέων. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο θα πρέπει να προηγηθεί νομοθετική ρύθμιση αποχαρακτηρισμού της ζώνης (σ.σ. και έτσι επιστροφής του από τον ΟΛΠα στο υπουργείο Οικονομικών (ΚΕΔ) και στην συνέχεια έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την παραχώρηση της παραλίας στον Δήμο. Το επόμενο βήμα στην Κέρκυρα, θα αφορά στη μακροχρόνια σύμβαση ανάμεσα στον Δήμο και τον Όμιλο με κατάληξη τη λειτουργία του χώρου ως τουριστικού καταφυγίου (σ.σ. από τον Δήμο) και τον προσπορισμό εσόδων στον Ναυτικό Όμιλο.
Το υπόδειγμα της Θεσσαλονίκης
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπτωση του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης (ΟΦΘ) στη Θεσσαλονίκη, οι εγκαταστάσεις του οποίου βρίσκονται στο κεντρικό, παραλιακό μέτωπο της πόλης και συγκεκριμένα ανάμεσα του Μακεδονία Παλλάς και του Ποσειδώνιου κολυμβητηρίου (Μεγάρου Μουσικής). Το μερ΄πος αυτό του μετώπου είχε κατά το παρελθόν παραχωρηθεί από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου στον ΟΦΘ, κίνηση που επιβεβαίωσε προσφάτως το ΤΑΙΠΕΔ. ΟΙ άνθρωποι του ΝΑΟΚ πιστεύουν ότι η περίπτωση αποτελεί "δεδικασμένο" και για την κερκυραϊκή υπόθεση.