Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το θέμα του πρώην Club Med στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής

Club Med
12 Nov 2020 / 16:19

Κατεπείγουσα συνεδρίαση, με τηλεδιάσκεψη, αύριο (13/11) το απόγευμα (17:00-19:30), με το θέμα της γνωμοδότησης για την έκταση των 250 στρμ στην Κάτω Κορακιάνα να ξεχωρίζει ανάμεσα στα 6 θέματα της ημερήσιας διάταξης

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ).  Με 6 κατεπείγοντα θέματα, λόγω χρονικών προθεσμιών, συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, αύριο Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, με τηλεδιάσκεψη, από τις 17:00 έως τις 19:30.

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση θα μεταδίδεται ζωντανά με livestreaming (link σύνδεσης: http://tv1.streampulse.eu/corfu2).

Σημαντικότερο -πρώτο στην ημερήσια διάταξη των έξι θεμάτων- θέμα είναι αυτό της γνωμοδότησης του δημοτικού συμβουλίου στην υπόθεση της παραχώρησης εδαφικής έκτασης ή χρηματικού ποσού από την «Corfu Gardens» (σ.σ. Ikos) για το οικόπεδο 250 στρμ (σ.σ. πρώην Club Med) στην Κάτω Κορακιάνα.

Αναλυτικά η ημερήσια διάταξη:

1. Γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου ως προς τη μετατροπή της υποχρέωσης της Εταιρείας «CorfuGardens ΑΚ. ΤΕ.ΞΕ» για παραχώρηση εδαφικής έκτασης, σε υποχρέωση καταβολής χρηματικού ποσού στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων(Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Κατέχης).

2. Ορισμός δύο Δημοτικών Συμβούλων (ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού) για τη συμμετοχή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κέρκυρας – ΔΗ.ΜΟ.Π. «ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΟΣ» (Εισηγήτρια η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων).

3. Αντικατάσταση εκπροσώπων – ενός Δημοτικού Συμβούλου και του αναπληρωτή του – στην Επιτροπή παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης για το έργο «Αποκατάσταση και επανάχρηση διατηρητέου κτιρίου Πινακοθήκης Άγγελου Γιαλλινά στην Κέρκυρα» (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Καλόγερος).

4. Τροποποίηση της υπ’ αριθμόν 21-265/29.7.2020 Αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου περί συγκρότησης Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του έργου «Συντήρηση δημοτικού οδικού δικτύου Δ.Ε. Κερκυραίων, Φαιάκων» ως προς τη συμμετοχή της ορισθείσας, μετά από κλήρωση, κας Μαρίας Δρυ – Επικεφαλής της Παρατάξεως «Κέρκυρα 180ο». Ορισμός νέου Δημοτικού Συμβούλου, με τη διαδικασία της κληρώσεως.

5. Τροποποίηση της υπ’ αριθμόν 29-352/4.10.2020 Αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου περί συγκρότησης Επιτροπής Προσωρινής και οριστικής  Παραλαβής του έργου «Συντηρήσεις- Αποκαταστάσεις Αγροτικών οδών Δ.Ε. Φαιάκων, Κερκυραίων» ως προς τη συμμετοχή της ορισθείσας, μετά από κλήρωση, κας Αγγελικής Ρίγγα – Δημοτικής Συμβούλου της Παρατάξεως «Κερκυραϊκή Αναγέννηση – Φωνή Δημότες για Διαφάνεια». Ορισμός νέου Δημοτικού Συμβούλου, με τη διαδικασία της κληρώσεως.

6. Συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής παραλαβής του έργου«Δημοτική Οδοποιία Δ.Ε. Αχιλλείων, Παρελίων, Παλαιοκαστριτών». Ορισμός ενός Δημοτικού Συμβούλου, με τη διαδικασία της κληρώσεως, για τη συμμετοχή του στην Επιτροπή.