Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υψηλό 8μήνου στα Χρηματιστήρια με τα καλά νέα για το εμβόλιο

εμβόλιο
10 Nov 2020 / 17:13

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κυμαίνονται σε τιμές υψηλότερες τους τελευταίους οκτώ μήνες μετά την ανακοίνωση της Pfizer και του συνεργάτη της BioNTech για την ανάπτυξη του εμβολίου COVID-19.

- Η Ισπανία είναι έτοιμη να πάρει τα πρώτα της εμβόλια Pfizer στις αρχές του 2021, με αρχικές δόσεις αρκετές για να ανοσοποιήσουν 10 εκατομμύρια ανθρώπους, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Salvador Illa, προσθέτοντας ότι ο εμβολιασμός θα είναι δωρεάν για όλους.

- Ένα εμβόλιο κορονοϊού θα είναι προαιρετικό στη Βρετανία, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Matt Hancock, προσθέτοντας ότι είχε ζητήσει από την υγειονομική υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου να είναι έτοιμη για εμβόλιο έως τον Δεκέμβριο.

- Η Ιταλία αύξησε τους περιορισμούς στην Τοσκάνη και σε τέσσερις άλλες περιοχές, με ισχύ από την Τετάρτη, για τον έλεγχο του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

- Το αποκορύφωμα της επιδημίας στη Γαλλία είναι ακόμη μπροστά μας, σύμφωνα με τον αξιωματούχο υγείας Jerome Salomon. Η διευθύντρια του νοσοκομείου του Παρισιού Julien Lenglet είπε ότι οι εορτασμοί των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πρέπει να ακυρωθούν, καθώς «θα μπορούσαν να είναι οι αιτίες ενός νέου νέου τρίτου κύματος».

- Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας αναμένεται να εγκρίνει αυστηρά νέα απαγορευτικά μέτρα σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της νυχτερινής απαγόρευσης, σε μια προσπάθεια να επιβραδυνθεί ο αυξανόμενος ρυθμός των νέων μολύνσεων.

- Η Πολωνία θα πρέπει να κλείσει εάν ο αριθμός των ημερήσιων περιστατικών της υπερβεί τα 30.000, δήλωσε ο κορυφαίος σύμβουλος του πρωθυπουργού για τον κορονοϊό, αφού τα κρούσματα σημείωσαν ρεκόρ 27.875 το Σάββατο.

- Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βόλντυμιρ Ζελένσκι έχει διαγνωστεί θετικός στον κοροναϊό, με τον υπουργό Οικονομικών, τον υπουργό Άμυνας και τον κορυφαίο βοηθό του επίσης, να έχουν μολυνθεί.

- Το ποσοστό ανεργίας της Γαλλίας έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο σε δύο χρόνια, στο 9% το τρίτο τρίμηνο.

- Οι απολύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο, ανεβαίνοντας σε 314.000 το τρίτο τρίμηνο.

- Οι μεγάλες οικονομίες της G20 "κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση" ως απάντηση στην πανδημία χρησιμοποιώντας κίνητρα για να στηρίξουν τις βιομηχανίες, που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα ορυκτά καύσιμα, σύμφωνα με νέα έκθεση του Energy Policy Tracker.