Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στα όρια τους φτάνουν τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων

Γιάννενα
09 Nov 2020 / 12:46

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και «Χατζηκώστα» δέχονται μεγάλη πίεση, με τους ασθενείς με Covid19 να γεμίζουν τόσο τις διαθέσιμες Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων, όσο και τις Μ.Ε.Θ.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ.  Πλήρως καλυμμένες θεωρούνται στο ξεκίνημα της εβδομάδας οι τρεις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων (Μ.Ε.Λ.) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, καθώς σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία νοσηλεύονται 76 ασθενείς με Covid19.

Την ίδια στιγμή, στην 4η Μ.Ε.Λ., η οποία δημιουργήθηκε στο ΠΑ.Ν.Ι. στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, ως διαθέσιμες κλίνες εμφανίζονται 12.

Η πίεση από τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων έχει φέρει κόντα στο όρια τους τις δημόσιες δομές υγείας στην Ήπειρο, καθώς αντίστοιχη με το Πανεπιστημιακό είναι η εικόνα και στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», όπου καλυμμένες είναι οι 19 από τις 24 κλίνες του νεοσύστατου Τμήματος για Covid19.

Σε ότι αφορά τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.), στο Πανεπιστημιακό νοσηλεύονται 5 διασωληνωμένοι ασθενείς, με την ικανότητα του ιδρύματος να είναι τέτοια, που μπορεί να εξυπηρετήσει ακόμα 3 περιστατικά.

Στα νοσοκομεία της Ηπείρου ωστόσο, καλούνται να βρουν λύση και στα κρούσματα -ή έστω στα περιστατικά που σε πρώτο χρόνο αντιμετωπίζονται ως «ύποπτα»- μεταξύ των υγειονομικών, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο αριθμός εκείνων που φαίνεται να τίθενται εκτός μάχης πλησιάζει τους 30.