Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΛΜΕ: «Συνεχίζεται ο κατήφορος κυβέρνησης & υπουργείου»

ΕΛΜΕ
09 Nov 2020 / 12:25

Αναβάθμιση τεχνικών υποδομών, δωρεάν ίντερνετ και εξοπλισμό σε όλους τους μαθητές, ζητά η ΕΛΜΕ Κέρκυρας από την κυβέρνηση - Δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό το πρόβλημα, σύμφωνα με την Υφυπουργό Παιδείας

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΛΜΕ).  Μετά τα προβλήματα, τα οποία διαπιστώθηκαν από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (9/11) στη διαδικασία τηλεκπαίδευσης, η ΕΛΜΕ Κέρκυρας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «κατήφορο της κυβέρνησης και του υπουργείου».

Αναλυτικά:

«Μία ώρα άντεξε η τηλεκπαίδευση στην Κέρκυρα. Από τη 2η ώρα και μετά μαθητές και καθηγητές δεν μπορούσαν να συνδεθούν στην πλατφόρμα που έχει επιλέξει το Υπουργείο, με αποτέλεσμα κανένα σχολείο αυτή τη στιγμή στην Κέρκυρα -και σε όλη τη χώρα, απ’ ότι μαθαίνουμε- να μην κάνει τηλεκπαίδευση. Παράλληλα «έπεσε» και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί ούτε η ασύγχρονη τηλεκπαίδευση.

Ο κατήφορος της κυβέρνησης και του υπουργείου συνεχίζεται.

Από το Μάρτιο τα σωματεία, οι Ομοσπονδίες, μαθητές και γονείς ζητούσαν να παρθούν μέτρα για τα σχολεία, ανάμεσα στα οποία ήταν η αναβάθμιση των τεχνικών υποδομών και η μη στήριξη σε ιδιωτικές εταιρείες για την τηλεκπαίδευση.

Το Υπουργείο δεν πήρε κανένα μέτρο ώστε να κρατήσει τα σχολεία ανοιχτά και κανένα μέτρο ώστε να βελτιώσει τις υποδομές του Δικτύου. Παράλληλα δεκάδες μαθητές στην Κέρκυρα δεν έχουν την τεχνική δυνατότητα να κάνουν καθόλου τηλεκπαίδευση.

Απαιτούμε:

- Nα παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα για να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία!

- Να γίνει αναβάθμιση όλων των τεχνικών υποδομών ώστε να λειτουργεί απρόσκοπτα το σύστημα χωρίς να βασιζόμαστε σε ιδιωτικούς κολοσσούς.

- Δωρεάν ίντερνετ και τεχνικός εξοπλισμός σε όλους τους μαθητές κι εκπαιδευτικούς

Υπενθυμίζουμε ότι η τηλεκπαίδευση πραγματοποιείται τις ώρες λειτουργίας των σχολείων. Καμία διοικητική αυθαιρεσία και πίεση δε θα γίνει αποδεκτή για μεσημεριανά και απογευματινά μαθήματα λόγω προβλημάτων στις υποδομές του Υπουργείου».


Ζαχαράκη: «Δεν θα μετρήσουν ως απουσίες»

Στο μεταξύ. σύμφωνα με την εφημερίδα «Η Καθημερινή», στελέχη του υπουργείου Παιδείας απέδωσαν τα προβλήματα στην πλατφόρμα, μέσω της οποίας παρέχεται η τηλεκπαίδευση, ενώ δήλωσαν πως το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και τα υπόλοιπα δίκτυα του υπουργείου λειτουργούν κανονικά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το πρόβλημα ίσως να οφείλεται σε γενικότερη αποτυχία του ευρωπαϊκού σέρβερ και δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο στην Ελλάδα.

«Λόγω τεχνικού ζητήματος της εταιρείας (σ.σ. Cisco) δεν μπόρεσαν μαθητές να κάνουν σήμερα το μάθημά τους», σημείωσε και η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Η κ. Ζαχαράκη επεσήμανε ότι δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες σήμερα για τους μαθητές, καθώς προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στην ηλεκτρονική τους τάξη.

Όπως είπε, η εταιρεία κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιλύσει το τεχνικό ζήτημα που προέκυψε, και το οποίο, όπως είπε, αφορά γενικότερα την Ευρώπη. Τέλος, τόνισε ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και γενικότερα οι πλατφόρμες του υπουργείου Παιδείας λειτουργούν κανονικά.