Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μόλις μισή ώρα άντεξε η τηλεκπαίδευση στα Γυμνάσια και τα Λύκεια

τηλεκπαίδευση
09 Nov 2020 / 12:17

H κατάρρευση βεβαίως είναι πανελλαδική. Αναμένονται από τις 09:00 (!) οδηγίες και πιθανόν η αποκατάσταση του συστήματος.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ούτε μια ώρα δεν άντεξε το σύστημα τηλεκπαίδευσης για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Γύρω στις 09:00 κατέρρευσε διακόπτοντας έτσι άδοξα την πρώτη μέρα συστηματικής και υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης. Κάτι άλλωστε που δεν επιδιώχθηκε ποτέ να γίνει κατά την καραντίνα την Άνοιξη. Τώρα οι διευθυντές των σχολείων, μπαινοβγαίνουν στα ειδησεογραφικά site, αναμένοντας μιαν ανακοίνωση της εταιρείας για το πότε θα ξανανέβει το σύστημα. Στο μεταξύ δεν έχουν δοθεί αρμοδίως αδογίες για την στάση που θα πρέπει να κρατήσουν εκπαιδευτικοί και μαθητές.
Όλα ξεκίνησαν στις 08:00 το πρωί όταν η σύνδεση προέβλεπε την εισαγωγή στο σύστημα των μαθητών των Λυκείων. Στις 08:30 έγινε η σύνδεση των «τάξεων» των Γυμνασίων και λίγο μετά έπεσε το σύστημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου, συμπεριλαμβανομένου και του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, λειτουργούν κανονικά. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αδυναμία ανταπόκρισης από το Webex ίσως να οφείλεται σε γενικότερη αποτυχία του ευρωπαϊκού σέρβερ και δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, όσα παιδιά δεν μπορούν να συνδεθούν στο σύστημα, λόγω προβλημάτων, δεν θα πάρουν απουσία.
Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται από το υπουργείο Παιδείας, όπου από το πρωί γίνονται έλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθεί το πού οφείλεται το πρόβλημα και πώς θα ξεπεραστεί.