Κυριακή 05.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γεμάτη κατά το ήμισυ είναι η Μ.Ε.Λ. του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Γ.Ν.Κ.
07 Nov 2020 / 14:25

Δώδεκα περιστατικά ασθενών με Covid19 νοσηλεύονται σήμερα (7/11) στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γ.Ν.Κ. - Σχεδόν τα μισά (5) αφορούν ηλικιωμένες γυναίκες από τα Γιάννενα

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Κατά το ήμισυ είναι -μεσημέρι Σαββάτου 7 Νοεμβρίου- κατειλειμμένη η Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας.

Κι αυτό διότι στη Μ.Ε.Λ. του Γ.Ν.Κ. νοσηλεύονται 12 ασθενείς με Covid19, τη στιγμή που η Μονάδα είναι δυναμικότητας 25 κλινών. Τα 2 τελευταία περιστατικά μάλιστα, αφορούν έναν άνδρα και μια γυναίκα, που εισήχθησαν χθες (6/11).

Βέβαια, στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας υπάρχουν και 4 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, στις οποίες σήμερα δεν νοσηλεύεται κανείς. 

Τελευταίο περιστατικό, μέχρι τώρα, που νοσηλεύτηκε σε Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν.Κ., ήταν ο ιερέας από τη Βόρεια Κέρκυρα, ο οποίος έπειτα από νοσηλεία αρκετών ημερών, δυστυχώς, απεβίωσε, χθες Παρασκευή (6/11).

Το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, εξάλλου, είναι βέβαια ότι θ' αποτελέσει «βαλβίδα αποφόρτισης» -για όσο το επιτρέψουν και οι δικές του αντοχές- για τα ιδρύματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Ηπείρου, που ήδη έχουν αρχίσει να δέχονται εξαιρετικά υψηλή πίεση, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Ήδη, στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γ.Ν.Κ., από τα 12 άτομα, που νοσηλεύονται, τα 5 αφορούν περιστατικά από την απέναντι ηπειρωτική όχθη και συγκεκριμένα ηλικιωμένες γυναίκες από το γηροκομείο των Ιωαννίνων.