Κυριακή 05.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στήριξη της Π.Ι.Ν. στο Νοσοκομείο Κέρκυρας - Δέσμευση Ρουμπάτη για την ετοιμότητα του Γ.Ν.Κ.

Γ.Ν.Κ.
06 Nov 2020 / 12:00

Παροχή υγειονομικού υλικού στο Νοσοκομείο και συζήτηση για όλα τα θέματα, που αφορούν στην στήριξη που παρέχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Συνάντηση με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής, Κώστα Ζορμπά, είχε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Λεωνίδας Ρουμπάτης, την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου.

Η Περιφερειάρχης παρέδωσε στον Διοικητή του Γ.Ν.Κ. υγειονομικό υλικό (μάσκες υψηλής προστασίας, γάντια, οξύμετρα) για την αντιμετώπιση της πανδημίας και δεσμεύθηκε και για άλλες παροχές βοήθειας.

Κατά την συζήτηση δόθηκε επιπλέον έμφαση στην πρόταση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας για ένταξη στο ΕΣΠΑ των έργων ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, που έχουν υποβληθεί, και την δέσμευση για ένταξη νέων έργων που  οι αρμόδιες υπηρεσίες θα έχουν ολοκληρώσει την σύνταξη των τεχνικών προδιαγραφών και εγκρίσεων σκοπιμότητας.

Συνεχίζεται η επιχορήγηση που δίνεται από την Περιφέρεια στους επικουρικούς ιατρούς, τόσο στους υπηρετούντες, όσο και για την προσέλκυση νέων ιατρών στις προκηρυγμένες θέσεις, αλλά και στις θέσεις που θα δρομολογηθούν το 2021 σε συνεργασία με τους Επιστημονικούς φορείς του Νοσοκομείου.

Συζητήθηκε στην επιχορήγηση από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να συμπεριληφθούν και οι ειδικευόμενοι ιατροί του Νοσοκομείου.

Συζητήθηκε η αξιοποίηση των κτιρίων του Νοσοκομείου, με την ένταξή τους σε προγράμματα χρηματοδότησης.



«Χάρηκα ιδιαίτερα την συνάντηση με την κα Κράτσα και τον κο Ζορμπά, τους ευχαριστώ για την προσφορά τους και θεωρούμε βέβαιη την στήριξη της Περιφέρειας στο Νοσοκομείο μας», δήλωσε ο Διοικητής του Γ.Ν.Κ..

Από τη δική του πλευρά, με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, ο Αντιπεριφερεάρχης, Κώστας Ζορμπάς, υπογράμμισε ότι «Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι πάντα δίπλα στους πολίτες και τις δομές όταν χρειάζεται», έκανε λόγο για ένα δύσκολο εικοσαήμερο που ξεκινάει από το Σάββατο, με την προσπάθεια να είναι συνεχής από την αρχή αυτής της πανδημίας, ενώ τόνισε ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου διαβεβαίωσε την περιφερειακή Αρχή για την ετοιμότητα του Γ.Ν.Κ. ν' ανταπεξέλθει στο ρόλο του, κάτι που φαίνεται και από την υποδοχή ασθενών με Covid19 από την Ήπειρο, που χρήζουν νοσηλείας.