Κυριακή 05.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Βαλβίδα αποφόρτισης» το Νοσοκομείο Κέρκυρας για τα Γιάννενα

Γ.Ν.Κ.
04 Nov 2020 / 10:04

Δύο ηλικιωμένες γυναίκες διακομίστηκαν από τα Γιάννενα στο Γ.Ν.Κ. προκειμένου να αποσυμπιεστεί η κατάσταση στα δημόσια Νοσοκομεία των Ιωαννίνων - Εννέα ασθενείς στο Τμήμα Ειδικών Λοιμώξεων του Γ.Ν.Κ., ένας στη Μ.Ε.Θ.

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας φαίνεται πως επιστρατεύεται προκειμένου ν' αποφορτίσει τις δομές Υγείας των Ιωαννίνων, που δέχονται το τελευταίο διάστημα εξαιρετικά μεγάλη πίεση λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων Covid19 στην Ήπειρο.

Στο Γ.Ν.Κ. έχουν, ήδη, διακομιστεί δύο ασθενείς (σ.σ. δύο ηλικιωμένες γυναίκες) από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, χωρίς ν' αποκλείεται ν' ακολουθήσουν κι άλλοι το δρομολόγιο Γιάννενα-Κέρκυρα εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο από την Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχει κάτι νεώτερο για διακομιδή άλλων ασθενών από την απέναντι ηπειρωτική όχθη.

Ωστόσο, ενδεικτικό της πίεσης, που δέχεται το σύστημα δημόσιας Υγείας στην Ήπειρο, είναι το γεγονός πως νοσηλεύονται 5 ασθενείς με Covid19 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, ο μεγαλύτερος αριθμός από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τον Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ., Γιάννη Καρβέλη, η Μ.Ε.Θ. του ΠΑ.Ν.Ι. διαθέτει οκτώ κλίνες, άρα αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις κενές. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι υπάρχει η δυνατότητα για άμεση ανάπτυξη και δεύτερης Μονάδας με επιπλέον οκτώ κλίνες.

Σε ότι αφορά το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, το οποίο εφόσον παραστεί ανάγκη είναι φανερό ότι θ' αποτελέσει κάτι σαν... βαλβίδα αποφόρτισης για τα δημόσια Νοσοκομεία της Ηπείρου, αυτή τη στιγμή έχει συνολικά 9 περιστατικά στο Τμήμα Ειδικών Λοιμώξεων, ενώ σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύεται μόνο ο ιερέας από τη Βόρεια Κέρκυρα.