Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πανεπιστημιακό & Χατζηκώστα στην «πρώτη γραμμή» στα Γιάννενα

Γιάννενα
03 Nov 2020 / 14:17

Έτοιμη η 4η Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων στο Πανεπιστημιακό, ενεργοποιείται το Πολυδύναμο στο Χατζηκώστα (γέμισε ήδη η μια εκ των δύο πτερύγων) - Στο ΠΑ.Ν.Ι. διακομίζονται 12 εκ των 25 ασθενών από το γηροκομείο

ΓΙΑΝΝΕΝΑ.  Έτοιμη να λειτουργήσει είναι η 4η Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Εντός της ημέρας διακομίζονται από τον ιδιωτικό οίκο ευγηρίας 12 θετικοί ηλικιωμένοι (από τους 25 που διαγνώστηκαν ως θετικοί την Κυριακή), που θα νοσηλεύονται στην 4η Μ.Ε.Λ. του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Μια Μονάδα, η οποία είναι έτοιμη χάρη στον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου, με εξαίρεση την αρνητική πίεση, η οποία θα λειτουργήσει εντός της εβδομάδας.

Σήμερα Τρίτη (3/11), εξάλλου, επρόκειτο σύμφωνα με τον σχεδιασμό που ανακοινώθηκε την περασμένη Πέμπτη από την 6η Υ.ΠΕ. και τον Γεν. Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας να ξεκινήσει η λειτουργία των δύο Μονάδων για ασθενείς Covid19 στο Χατζηκώστα, με συνολικά 24 κλίνες, η μία εκ των δύο, όμως, λόγω των έκτακτων συνθηκών και αναγκών, ήταν σχεδόν πλήρης από χθες, με ό,τι σημαίνει αυτό για την πίεση που δέχονται τα νοσηλευτικά ιδρύματα στα Γιάννενα…

Tο Πολυδύναμο του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, το οποίο ενεργοποιείται πλήρως προκειμένου ν' αντιμετωπιστούν περιστατικά ασθενών με Covid19, μέχρι πρότινος υποδεχόταν και διαχειριζόταν «ύποπτα» περιστατικά. 

55 θετικά κρούσματα στο ιδιωτικό γηροκομείο

Σε ότι αφορά στο ιδιωτικό γηροκομείο, τα θετικά κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 55, εκ των οποίων τα 45 αφορούν ηλικιωμένους -ορισμένοι μάλιστα όπως αναφέρουν πληροφορίες σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση- και 10 αφορούν εργαζόμενους της δομής.

Εκτός των 12 ηλικιωμένων, που θα νοσηλευθούν στηνν 4η Μ.Ε.Λ. του Πανεπιστημιακού, ακόμα 33 από τους τρόφιμους του ιδιωτικού γηροκομείου, παραμένουν στη δομή χωρίς να υπάρχει η κατάλληλη ιατρική περίθαλψη και φροντίδα.

με πληροφορίες από Epirusonline.gr και Epiruspost.gr