Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε διαβούλευση τα Πρότυπα Τεύχη Δημοπράτησης του εργοστασίου

Εργοστάσιο
29 Οκτωβρίου 2020 / 12:11

Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες καλούνται να βρουν το modus vivendi προκειμένου -πάνω στις βασικές αρχές που καθορίζει το Υπουργείο- ν΄ αποφευχθούν άλλες ενστάσεις και καθυστερήσεις και το έργο να δημοπρατηθεί εντός του 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Να τρέξουν οι διαδικασίες σε ότι αφορά τη δημοπράτηση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Κέρκυρα, επιχειρεί η κυβέρνηση, η οποία άλλωστε, έχει ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση, τόσο δια του Γενικού Γραμματέως Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Μανώλη Γραφάκου, όσο ακόμα και δια του ίδιου του Υπουργού, Κωστή Χατζηδάκη, ότι δεν χωρούν άλλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση -και- αυτού του έργου, που εντάσσεται στον γενικότερο κυβερνητικό σχεδιασμό για την διαχείριση των αποβλήτων σε όλη τη χώρα.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σήμερα, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, τίθενται σε διαβούλευση τα πρότυπα τεύχη δημοπράτησης του εργοστασίου, ενέργεια που επί της ουσίας αποτελεί το τελευταίο «σκαλοπάτι» πριν τη δημοπράτηση του έργου και με το σκεπτικό να αποφευχθούν άλλες καθυστερήσεις λόγω πιθανών αντιρρήσεων και ενστάσεων από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες.

Η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή των εταιρειών, οι οποίες -αυτός είναι ο σκοπός- θα συμφωνήσουν σ' ένα κοινό πλαίσιο επί της βάσεως των πρότυπων τευχών δημοπράτησης, που ρίχνει στο τραπέζι το Υπουργείο.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της ένστασης της εταιρείας ΤΕΡΝΑ, όσο και λόγω παρεμφερών καθυστερήσεων σε διαγωνιστικές διαδικασίες και σε άλλες περιοχές της χώρας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποφάσισε την άμεση σύνταξη «πρότυπων τευχών δημοπράτησης» υπό την ομπρέλα της Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ. (Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων).

Κατ' αυτόν τον τρόπο, εκμηδενίζεται το ενδεχόμενο νέων ενστάσεων από κάποια / -ες εταιρεία / -ες, άρα η διαδικασία δεν καθυστερεί εκ νέου και μπαίνει πλέον στην τελική τροχιά της, ώστε το έργο να έχει δημοπρατηθεί οπωσδήποτε μέσα στο 2020.