Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Άναψαν τα αίματα για μια μάσκα - Επεισοδιακή σύλληψη (video)

ΕΛ.ΑΣ.
06 Οκτωβρίου 2020 / 14:35

Δικογραφία κατά 40χρονου για απειλή και άσκηση βίας κατά των αστυνομικών - Μήνυση και από τον κατηγορούμενο κατά του αστυνομικού για απλή σωματική βλάβη και εξύβριση - Δεν ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία με εντολή Εισαγγελέα

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Μπόλικη (διαδικτυακή κυρίως) κουβέντα έγινε τις τελευταίες ώρες στην Κέρκυρα, με αφορμή περιστατικό σύλληψης ενός άνδρα στην περιοχή Σολάρι.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο αυτόπτης μάρτυρας, Βασίλης Μεταλληνός, αρχικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook κι εν συνεχεία μιλώντας στο enimerosi.com, ένας άνδρας γύρω στα 40, το απόγευμα της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου, έτυχε ιδιαιτέρως βίαιης αντιμετώπισης, χωρίς προφανή λόγο, από αστυνομικά όργανα, έπειτα από έλεγχο για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων λόγω Covid19.

Όπως τόνισε στο enimerosi.com ο Βασίλης Μεταλληνός, στον άνδρα ζητήθηκε αρχικά από ποδηλάτες αστυνομικούς να δώσει τα στοιχεία του προκειμένου να του βεβαιωθεί πρόστιμο 150 € για μη χρήση μάσκας σε χώρο καταστήματος. Εκείνος αρνήθηκε -σύμφωνα με τα λεγόμενα του αυτόπτη μάρτυρα- την παράβαση και μάλιστα, ζήτησε να μεταβούν μαζί με τους αστυνομικούς στο Α.Τ. προκειμένου να υποβάλει εκείνος μήνυση κατά του ποδηλάτη αστυνομικού.

Όταν ο 40χρονος άνδρας (σ.σ. σύμφωνα με πληροφορίες είναι καρδιοπαθής, κάτι που τόνισε στους αστυνομικούς κατά το συμβάν) προσπάθησε να μπει στο Ι.Χ. όχημά του, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, δέχθηκε βίαιη απώθηση από τους αστυνομικούς (σ.σ. είχαν καταφθάσει στο σημείο και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, έπειτα από κλήση των αστυνομικών-ποδηλατών), οι οποίοι επέδειξαν -και πάλι βάσει των όσων ισχυρίζονται οι αυτόπτες μάρτυρες- υπερβολική αυστηρότητα σε ότι αφορά στην εφαρμογή του όποιου αστυνομικού πρωτοκόλλου ακολουθείται στις συλλήψεις.

Όπως τόνισε στο enimerosi.com ο Βασίλης Μεταλληνός, ο άνδρας φώναζε όντας πεσμένος στο οδόστρωμα -και με τους αστυνομικούς να τον κρατούν κάτω- «συνεργάζομαι, είμαι καρδιοπαθής, αφήστε με»...

Το video που έγινε viral

Ο Βασίλης Μεταλληνός πόσταρε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το video από τη στιγμή της σύλληψης...




Δεν πέρασε Αυτόφωρο - Ελεύθερος με προφορική εντολή Εισαγγελέα

Τελικά, την Τρίτη 6 Οκτωβρίου το μεσημέρι, με προφορική εντολή του Εισαγγελέα, ο συλληφθείς δεν πέρασε την διαδικασία του Αυτοφώρου, αλλά αφέθηκε ελεύθερος.
Έχει ωστόσο, σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του, σύμφωνα με την οποία κατηγορείται για απειλή και άσκηση βίας κατά της Αρχής.

Πρέπει να σημειωθεί ότι και ο 40χρονος έχει υποβάλει με τη σειρά του μήνυση κατά του αστυνομικού ποδηλάτη για απλή σωματική βλάβη και εξύβριση.

Το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας

Το απόγευμα της Τρίτης 6 Οκτωβρίου, εξάλλου, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Δ/νση Ιονίων Νήσων εξέδωσε το παρακάτω δελτίο Τύπου:

«Χθες το απόγευμα, στην Κέρκυρα, αστυνομικοί που διενεργούσαν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων αποφυγής μετάδοσης του κορονοϊού, διαπίστωσαν ότι άνδρας δεν έφερε προστατευτική μάσκα εντός καταστήματος.

Τον κάλεσαν να βγει έξω από το κατάστημα και όταν τον ενημέρωσαν ότι θα του βεβαιωθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο, άρχισε να φωνάζει και να απειλεί τους αστυνομικούς.

Πριν ολοκληρωθεί ο αστυνομικός έλεγχος έφυγε από το σημείο τρέχοντας και εισήλθε στο αυτοκίνητό του, ενώ στη συνέχεια αντιστάθηκε στην προσπάθεια των αστυνομικών να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Τελικά συνελήφθη με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας, όπου σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για  απειλή και άσκησης βίας κατά Υπαλλήλων, ενώ παράλληλα του επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο. 

Ο συλληφθείς υπέβαλε έγκληση σε βάρος αστυνομικού για απλή σωματική βλάβη και εξύβριση.

Οι σχετικές δικογραφίες υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας».