Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Κέρκυρα την Παρασκευή το κρουζιερόπλοιο Mein Schiff

Mein Schiff
30 Σεπτεμβρίου 2020 / 13:23
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με μια μέρα καθυστέρηση θα προσεγγίσει το λιμάνι της Κέρκυρας το κρουαζιερόπλοιο της TUI Cruises.

Σήμερα Τετάρτη, βρίσκεται ακόμα στον Πειραιά, ωστόσο θα συνεχίσει το ταξίδι του κανονικά, μετά την "τρικυμία" που δημιουργήθηκε με τα 12 τεστ που βρέθηκαν αρχικά θετικά,  αλλά τελικά απεδείχθη πως ήταν όλα αρνητικά. Έγιναν ακόμα τρεις επανέλεγχοι (εν πλω σε μοριακό αναλυτή του κρουαζιερόπλοιου και από συνεργείο του ΕΟΔΥ με rapid test και μοριακό έλεγχο) για να διαπιστωθεί πως τα αρχικά αποτελέσματα ήταν ψευδώς θετικά. 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη χθεσινή τακτική ενημέρωση για την πανδημία εξήγησε ότι, στην περίπτωση του Mein Schiff 6 «είναι ξεκάθαρο ότι το πρωτόκολλο που ακολουθείται από τα εργαστήρια σε σχέση με τη θετικότητα ενός δείγματος, δεν ακολουθήθηκε στη περίπτωση του κρουαζιερόπλοιου, γεγονός που τυγχάνει διερεύνησης».

Ο λοιμωξιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης συμπλήρωσε πως «έχει μεγάλη σημασία η ερμηνεία του αποτελέσματος. Κάποιες φορές τα αποτελέσματα είναι ξεκάθαρα και κάποιες φορές χρειάζονται follow up».

Ετσι το κρουαζιερόπλοιο συνεχίζει το ταξίδι του και την Παρασκευή το πρωί αναμένεται να προσεγγίσει το λιμάνι της Κέρκυρας. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.