Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κόλλησε τον κορονοϊό κι ο «Καβαλιέρε»

κορονοϊός
03 Σεπτεμβρίου 2020 / 19:00

(CGTN Europe). Το σύστημα τεστ για COVID-19 του Ηνωμένου Βασιλείου δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τη ζήτηση, έτσι που οι ενδιαφερόμενοι να αναγκάζονται να οδηγήσουν εκατοντάδες μίλια για να κάνουν το τεστ.

- Μια μελέτη στην Ισλανδία έδειξε ότι τα αντισώματα COVID-19 διαρκούν τουλάχιστον τέσσερις μήνες, τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν στους ανθρώπους ανοσία μεγαλύτερης διάρκειας από όσο πιστευόταν κατ' αρχάς..

- Ένα στρατόπεδο προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου με περισσότερους από 12.000 μετανάστες θα τεθεί σε καραντίνα για δύο εβδομάδες μετά την πρώτη επιβεβαιωμένη περίπτωση κορονοϊού στην εγκατάσταση.

- Η Τσεχία ανέφερε 650 νέα κρούσματα COVID-19 την Πέμπτη - τον υψηλότερο αριθμό σε μία μέρα από την έναρξη της πανδημίας.

- Η ανάκαμψη της ευρωζώνης από την απότομη πτώση σταμάτησε τον Αύγουστο, καθώς η ανάπτυξη του κλάδου των υπηρεσιών πάγωσε.

- Η απώλεια θέσεων εργασίας στις βρετανικές εταιρείες επιταχύνθηκε τον Αύγουστο παρά την αύξηση της ζήτησης, προκαλώντας φόβους για περαιτέρω αύξηση της ανεργίας όταν το βρετανικό πρόγραμμα θα λήξει στις 31 Οκτωβρίου.

- Οι μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες της Ευρώπης θέλουν να χρησιμοποιήσουν κοινή γλώσσα για την επισήμανση φαρμάκων για να αποφύγουν αμέτρητες μεταφράσεις και να επιταχύνουν τη διάθεση ενός εμβολίου COVID-19.

- Η Γαλλία ξεκίνησε ένα πακέτο τόνωσης 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να την επανεκκίνηση της γαλλικής οικονομίας από τα δεινά της πανδημίας.