Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την Τετάρτη 2/9 συνεδριάζει το δ.σ. του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας

Δήμος Βόρειας Κέρκυρας
31 Αυγούστου 2020 / 14:33

Έντεκα θέματα περιλαμβάνει η ημερήσια διάταξη, ένα εκ των οποίων και αυτό που αφορά την Παιδεία και για το οποίο η αντιπολίτευση είχε ζητήσει αποκλειστική συνεδρίαση

ΑΧΑΡΑΒΗ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ).  Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, δια ζώσης αλλά κεκλεισμένων των θυρών σε εφαρμογή των υγειονομικών διατάξεων, την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, στις 19:00,  στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 1ου Σχολικού Κέντρου Θιναλίων στην Αχαράβη.

Η ημερήσια διάταξη της 15ης Τακτικής Συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, περιλαμβάνει έντεκα θέματα (πλην ανακοινώσεων και ερωτήσεων) και έχει ως εξής:

1  Ανακοινώσεις – Ερωτήσεις

2  Συζήτηση για θέματα που αφορούν την Παιδεία στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας (Εισηγητής: κ. Κώστας Ρούσσινος)

3  Κανονισμός Καθαριότητας Δήμου Βόρειας Κέρκυρας – Έγκριση της με αριθμό 1-1/2020 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Εισηγητής: κ. Σπυριδούλα Κόκκαλη)

4  Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύναψη σύμβασης συνεργασίας με το συλλογικό σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης και Ανακύκλωσης Συσκευασιών Αποβλήτων με την επωνυμία «Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε.» (Εισηγητής: κ. Σπυριδούλα Κόκκαλη)

5  Αποδοχή χρηματοδότησης της 2ης Τροποποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη δικτύου χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων Κέρκυρας» με κωδικό ΟΠΣ 5007735 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές, Μεταφορών και Αειφόρος Ανάπτυξης 2014-2020» Ποσό 519.944,40€ (Εισηγητής: κ. Δήμαρχος)

6  Αποδοχή χρηματοδότησης της 2ης Τροποποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη δικτύου χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμου χαρτιού (εκτός συσκευασιών) Κέρκυρας» με κωδικό ΟΠΣ 5007734 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές, Μεταφορών και Αειφόρος Ανάπτυξης 2014-2020» ποσό 460.684,80€ (Εισηγητής: κ. Δήμαρχος)

7  Αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020 (Εισηγητής: κ. Δήμαρχος)

8  Ορισμός ενός Δημοτικού Συμβούλου με τον αναπληρωτή του για τη συμμετοχή του στην επιτροπή για την καταλληλότητα και επιλογή χώρων για την ανέγερση διδακτηρίων, καθώς και χώρων μετά κτηρίων κατάλληλων για στέγαση σχολικής μονάδας (Εισηγητές: κ. Παναγιώτης Παπαδάτος, κ. Σπυριδούλα Κόκκαλη)

9  Γνωμοδότηση για την εκ νέου αδειοδότηση και τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στην περιοχή Νησάκι Κέρκυρας (θέση Σκίνος) για την εξυπηρέτηση του σκοπού της «πρόσδεσης σκαφών» (Εισηγητής: κ. Θεόδωρος Μαυρωνάς)

10  Έγκριση της με αριθμό 1-2/2020 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής περί: «Μίσθωση κοινόχρηστων χώρων σε περιοχές του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας» (Εισηγητές: κ. Δήμαρχος, κ. Θεοφάνης Σκέμπρης)

11  Έγκριση της με αριθμό 2-6/2020 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής περί: «Μίσθωση κοινόχρηστου χώρου για στάσιμο εμπόριο στη θέση «Σιδάρι» της Δ.Ε. Εσπερίων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας» (Εισηγητής: κ. Θεοφάνης Σκέμπρης)

12  Συγκρότηση ειδικής επιτροπής για την άρση της κυκλοφορίας οχημάτων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας (Εισηγητής: κ. Θεοφάνης Σκέμπρης)