Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιόνιος Ομοσπονδία Εμπορίου: «Ανοιχτοί σε ειλικρινείς συνεργασίες χωρίς αποκλεισμούς»

Ι.Ο.Ε.Ε.
28 Αυγούστου 2020 / 12:49

«Το Εμπόριο ήταν, είναι και θα είναι, άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ναυτιλία... », τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ιόνιος Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας μετά τη μη πρόσκλησή της στη σύσκεψη με τον Γιάννη Πλακιωτάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΙΟΝΙΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ).  Την έκπληξή της για τη μη πρόσκλησή της στη σύσκεψη που έγινε παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, το απόγευμα της Πέμπτης 27 Αυγούστου στην έδρα της Π.Ι.Ν., εξέφρασε -μέσω ανακοίνωσής της- η Ιόνιος Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας.

Όπως επισημαίνεται στην εν λόγω ανακοίνωση, «Το Εμπόριο ήταν, είναι και θα είναι, άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ναυτιλία [...], ενώ η Νησιωτικότητα  και η Νησιωτική πολιτική είναι θέματα που επηρεάζουν άμεσα την εξέλιξη και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων μας, καθώς και την ποιότητα ζωής και την ευημερία των πολιτών του νησιού».

Η Ιόνιος Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας καταλήγει στην ανακοίνωσή της με την γνωστοποίηση ότι οι θέσεις και τα τεκμηριωμένα επιχειρήματά της θα προωθηθούν στους αρμόδιους, ενώ υπογραμμίζει πως «Παραμένουμε ανοιχτοί σε ειλικρινείς συνεργασίες, χωρίς αποκλεισμούς, για το καλό του τόπου μας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων».

Επί λέξει η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι δεν περιλαμβάνονταν η Ιόνιος Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας στην λίστα των καλεσμένων στην συνάντηση που συγκάλεσε  η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με την παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και του επιτελείου του.
Ακόμη και όταν πήραμε προσωπική πρόσκληση από τον ίδιο τον Υπουργό δεν βρέθηκε χώρος για την συμμετοχή μας.

Η Ι.Ο.Ε.Ε είναι δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των Εμπόρων – Επιχειρηματιών έχει μέλη 8 πρωτοβάθμιους συλλόγους και καλύπτει πάνω από 5.000 ΜμΕ που απασχολούν 15.000 εργαζόμενους.

Το Εμπόριο ήταν, είναι και θα είναι, άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ναυτιλία, γι αυτό και ο πρόεδρός μας Κώστας Μουζακίτης εκπροσωπεί την Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, της οποίας είναι μέλος του Δ/Σ, στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η Νησιωτικότητα  και η Νησιωτική πολιτική είναι θέματα που  επηρεάζουν άμεσα την εξέλιξη και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων μας καθώς και την ποιότητα ζωής και την ευημερία των πολιτών του Νησιού. Η συμμετοχή των νησιών του Ιονίου στη ευρύτερη Εθνική Νησιωτική Πολιτική και η εναρμόνισή τους με τα νησιά του Αιγαίου, είναι πάγιο αίτημα μας.

Θα επιθυμούσαμε να ακουστούν οι προτάσεις μας για το μεταφορικό ισοδύναμο, την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κέρκυρας με την ηπειρωτική Ελλάδα και τις θαλάσσιες συγκοινωνίες γενικότερα.

Μεγάλο κεφάλαιο και ευσεβής πόθος η επανεκκίνηση της κρουαζιέρας με τρόπο ώστε να παραμείνει ωφέλιμη για την Κέρκυρα και τους Κερκυραίους.

Ο θαλάσσιος τουρισμός σε όλες τις μορφές του, οι υποδομές σε λιμάνια και οι άγονες γραμμές είναι θέματα ζωτικής σημασίας και μεγάλη πρόκληση ανάπτυξης σε πολλούς επιχειρηματικούς τομείς.

Οι θέσεις και τα τεκμηριωμένα επιχειρήματα μας θα προωθηθούν  στους αρμοδίους για να ακουστή η φωνή μας με γνώμονα το συμφέρων και την προστασία των Κερκυραϊκών επιχειρήσεων, ειδικά στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Παραμένουμε ανοιχτοί σε ειλικρινείς συνεργασίες, χωρίς αποκλεισμούς, για το καλό του τόπου μας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων».