Πέμπτη 18.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντιδήμαρχος Τουρισμού: Δεν κλείνει η Κέρκυρα

Αντιδήμαρχος Τουρισμού
11 Αυγούστου 2020 / 15:09
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση έκανε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας,

επισημαίνοντας ότι οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν αφορούν όλους τους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς και όχι μόνον το νησί των Φαιάκων. Συγκεκριμένα ο Πάνος Βαρούχας δήλωσε:

«Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του με συνεχείς καθαρισμούς και απολυμάνσεις για τον περιορισμό επιδημιολογικών φαινομένων που συνδέονται με τον covid 19.

Η Πολιτική Προστασία και οι Λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν την απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7.00 το πρωί, για όλους τους κύριους τουριστικούς προορισμούς της χώρας και όχι μόνο για την Κέρκυρα.

Το μέτρο αυτό ελήφθη λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων όχι στην Κέρκυρα, που μέχρι στιγμής εξακολουθεί σύμφωνα με τους ειδικούς να έχει καλή επιδημιολογική εικόνα και μικρό συγκριτικά αριθμό κρουσμάτων, αλλά σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η Κέρκυρα δεν κλείνει σαν τουριστικός προορισμός, συνεχίζει να υποδέχεται επισκέπτες.

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων έχει δύο προτεραιότητες:
1ον: Να διατηρηθεί επιτυχής η υγειονομική διαχείριση και αντιμετώπιση του covid 19.
2ον: Να προστατεύσουμε την τουριστική μας ταυτότητα και φήμη και να στηρίξουμε τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους στον τουρισμό.

Την τουριστική μας ταυτότητα την υπερασπιζόμαστε,  βγάζοντας τον καλύτερο εαυτό μας αλλά και μια θετική εικόνα για την Κέρκυρα.»
 
 
 
 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.