Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τρία κρούσματα στο ξενοδοχείο καραντίνας - Ένας ασθενής στα Γιάννενα

Κορωνοϊός
16 Ιουλίου 2020 / 11:29

Ο Ρουμάνος που είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό νοσηλεύεται πλέον στο ΠΑ.Γ.Ν.Ι. - Αυτή την ώρα στο ξενοδοχείο καραντίνας της Κέρκυρας φιλοξενούνται τρία κρούσματα - False alarm για τον Ολλανδό, καθώς το μοριακό τεστ «διέψευσε» το πρώτο (γρήγορο) τεστ, που τον είχε δείξει θετικό στον Covid19

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων διακομίστηκε ένας 54χρονος Ρουμάνος, ο οποίος αποτελεί ένα από τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού, που καταγράφηκαν τις προηγούμενες μέρες στην Κέρκυρα.

Η διακομιδή του Ρουμάνου παραθεριστή στα Ιωάννινα κρίθηκε σκόπιμη, καθώς εμφάνισε υψηλό πυρετό, αλλά και βήχα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον στη Μονάδα Λοιμωδών του ΠΑ.Γ.Ν.Ι.

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω ασθενής είχε εισέλθει στη χώρα από τον Προμαχώνα, όπου είχε υποβληθεί και στο τεστ για Covid19, στο οποίο τελικά βρέθηκε θετικός. Ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση, καθώς ο Ρουμάνος είχε ταξιδέψει με άλλο γκρουπ τουριστών στην χώρα μας και είχαν φτάσει με λεωφορείο.

Στο μεταξύ, εκτός του ασθενή, που ήδη νοσηλεύεται στην Ήπειρο (σ.σ. εκεί νοσηλεύονται ακόμα τα πέντε μέλη της οικογένειας Σέρβων που παραθέριζαν στη Λευκάδα, αλλά και η ηλικιωμένη γυναίκα από την Παραμυθιά), ακόμα τρία περιστατικά βρίσκονται σε απομόνωση στο ξενοδοχείο καραντίνας, που λειτουργεί στην Κέρκυρα.

Τέλος, ως false alarm μπορεί να χαρακτηριστεί η περίπτωση του Ολλανδού, ο οποίος βρέθηκε χθιες θετικός στο γρήγορο τεστ για Covid19, στο οποίο υπεβλήθη, καθώς το δεύτερο -μοριακό πλέον- τεστ που του έγινε, ήταν αρνητικό.