Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γαλιατσάτος: «Τάισε "σανό" στην Κέρκυρα ο Χρυσοχοΐδης»

Γαλιατσάτος Θεόδωρος
21 Ιουνίου 2020 / 09:55

Για «μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα» έκανε λόγο ο πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων & επικεφαλής της «ΑΝ.Α.Σ.Α.» αναφορικά με όσα είπε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, χθες, στην Κέρκυρα

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Την άποψη ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη χθεσινή του παρουσία στην Κέρκυρα, όχι μόνο δεν είπε τίποτα περισσότερο από τα αυτονόητα (σ.σ. ενίσχυση προσωπικού ΕΛ.ΑΣ.), αλλά αντιθέτως προσπάθησε να οικειοποιηθεί χρηματοδοτήσεις και δράσεις άλλων (σ.σ. μετεγκατάσταση Α' Πυροσβεστικού Σταθμού, αστυνομικό τμήμα στις Αργυράδες, ενίσχυση εξοπλισμού Πυροσβεστικής, Σχολείο 2ης Ευκαιρίας στις Φυλακές) αναλαμβάνοντας ακόμα και αρμοδιότητες άλλου Υπουργού (σ.σ. δημιουργία νέων Φυλακών), εξέφρασε ο πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και επικεφαλής της παράταξης «ΑΝ.Α..Σ.Α.», Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Ο κος Γαλιατσάτος σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επί της ουσίας «τάισε σανό» κάνοντας «μνήμοσυνο με ξένα κόλλυβα».

Ειδικότερα, ο πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων έγραψε για την επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην Κέρκυρα:

«Ο Χρυσοχοΐδης στην Κέρκυρα
...............................................

Γιατί μίλησε; ποια προοπτική έδωσε;

1. Θα αυξήσει ,είπε, το αστυνομικό προσωπικό και ιδιαίτερα στην νότια Κέρκυρα.
Μα κάθε καλοκαίρι ,παγίως, η αστυνομική δύναμη στις τουριστικές περιοχές ενισχύεται για ευνόητους λόγους.

2. Εμφανίστηκε επισπεύδων στο έργο της μετεγκατάστασης του πυροσβεστικού σταθμού Κέρκυρας.
Μα η χρηματοδότηση είναι με 233.000 ευρώ από την ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ μέσω προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο, το υπουργείο συμμετέχει μόνο με 15.000 ευρώ." Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα" ; (Ι)

3. Μίλησε για το κτίριο που εχει παραχωρηθεί στην ΕΛΑΣ στις Αργυράδες και πρόκειται να εκσυγχρονιστεί και να επισκευαστεί ως ενας λειτουργικός αστυνομικός χώρος.
Μα η εκτέλεση και η μισή χρηματοδότηση των 312.000 ευρώ είναι από την ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ μέσω προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο. "Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα" ; (ΙΙ)

4. Μίλησε για εξοπλισμό της ΠΥ για έκτακτη ανάγκη ειδικά στην Παλιά Πόλη.
Μα η ΠΥ χρηματοδοτήθηκε απο την ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ ΜΕ 3,5 εκατ. ευρώ απο το ΕΣΠΑ, την 28/09/2017 για προμήθεια πυροσβεστικού εξοπλισμού. Την ίδια ημερομηνία έλαβε απο την ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ 1,050 εκατ. ευρώ απο το ΕΣΠΑ για ειδικό εξοπλισμό στην αντιμετώπιση του σεισμικού κινδύνου. Και την 30/07/2018 στα πλαίσια του έργου του ΕΣΠΑ "Λαέρτης" η ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ χρηματοδοτεί με 660.000 ευρώ την προμήθεια οχημάτων για την διαχείριση φυσικών κινδύνων. "Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα"; (ΙΙΙ)

5. Μίλησε για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) των Φυλακών.
Μα το ΣΔΕ υπάρχει από την συνεργασία της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ με τον υπουργό δικαιοσύνης Στ. Κοντονή και τον δντη των φυλακών. Τό σχεδίασαν, το χρηματοδότησαν, το υλοποίησαν, φιλοξενεί πάνω απο 30 μαθητές φυλακισμένους. "Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα" ;(IV)

6. Υποσχέθηκε νέο κτίριο φυλακών στην Κέρκυρα, αν βρεθεί (απο ποιόν;) η κατάλληλη έκταση.
Μα αυτός ειναι υπουργός Προστασίας του Πολίτη και το θέμα των νέων φυλακών ειναι αρμοδιότητα του υπουργού δικαιοσύνης!
Η ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ εχει φροντίσει πάντως ώστε το νέο "κατάστημα κράτησης" να περιλαμβάνεται στις προβλέψεις του Γενικού Χωροταξικού Σχεδίου για την Κέρκυρα.

Συμπερασματικά
............................

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υποσχέθηκε τα αυτονόητα (1), προσπάθησε να οικειοποιηθεί χρηματοδοτήσεις και δράσεις άλλων (2,3,4,5) και ανέλαβε υποχρεώσεις αρμοδιότητας άλλου υπουργού (6).

Και καλά , αυτός "τάισε σανό", οι άλλοι που τον άκουγαν γιατί τον "έφαγαν"; για λόγους καλής φιλοξενίας;

Τελικά, γιατί ήλθε στην Κέρκυρα ο κ. υπουργός;»