Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Λόγγος» η παιδική χαρά στα Καρτέρια - Καθάρισμα & φωτισμό ζητούν οι κάτοικοι

Καρτέρια
11 Ιουνίου 2020 / 18:36
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ζούγκλα θυμίζει η παιδική χαρά «Αθηναγόρειο» στη συνοικία Καρτέρια.

Ένα μικρό κομμάτι γης, εγκαταλελειμμένο στη φθορά του χρόνου, ακαθάριστο και ξεχασμένο εδώ και χρόνια. Μόνον οι λίγο μεγαλύτεροι, το έχουν συνδέσει στη μνήμη τους με την παιδική τους ηλικία.



Τα αγριόχορτα φθάνουν και το ένα μέτρο, αποτελώντας κατ’ αρχήν κίνδυνο για πυρκαγιά και εστία μόλυνσης μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Την ίδια στιγμή που ο Δήμος τονίζει την υποχρέωση των ιδιοκτητών να καθαρίζουν τα κτήματά τους, ως ελάχιστο μέτρο πυροπροστασίας, η παιδική χαρά-φάντασμα αναμένει κάποιο κονδύλι του Δήμου, το οποίο αργεί χαρακτηριστικά...

Αναγνώστης του enimerosi.com, περιγράφει πως από το 2014 που οι «Καντουνίστας» σε συνεργασία με την Αδελφότητα Μαντουκιωτών καθάρισαν και έβαψαν εθελοντικά, δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς.



Ερειπωμένος και χωρίς φωτισμό ο χώρος, γίνεται πρώτης τάξεως καταφύγιο για παραβατικές συμπεριφορές (αναφέρεται ότι έχουν βρεθεί ακόμα και σύριγγες από χρήση ναρκωτικών). Σε τεχνική έκθεση του 2016, είχε προβλεφθεί ποσό 6.000€, το οποίο δεν προχώρησε. Πλέον η νομοθεσία έχει γίνει αυστηρή και το ποσό που είναι απαραίτητο για την κατασκευή μιας παιδικής χαράς ανέρχεται σε εκατομμύρια. Στον πρόσφατο Φιλόδημο πάντως τα Καρτέρια έμειναν εκτός.



Σε ερώτηση του enimerosi.com, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών απαντά ότι γνωρίζει την κατάσταση. «Η Δήμαρχος κι εγώ βρισκόμαστε σε επαφή με το Υπουργείο Εσωτερικών. Έχουν ξεκινήσει ενέργειες από τα τέλη του 2019 και μέσα στο προγραμματισμό βρίσκεται και η παιδική χαρά στα Καρτέρια στα πρότυπα των έξι παιδικών χαρών που ανακαινίστηκαν προσφάτως και έχουν ολοκληρωθεί σε ένα ποσοστό 90%. Περιμένουμε ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε κάτι» λέει ο Νίκος Καλόγερος.

Αυτό που επείγει πάντως, σύμφωνα με τους κατοίκους, δεν είναι η ανακατασκευή της παιδικής χαράς. «Τουλάχιστον να φωτιστεί και να καθαριστεί η περιοχή! Να μην είναι χωματερή» λένε. Αλήθεια, πόσο δύσκολο;  

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.