Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Φίλοι Βίδο» vs. «Άγγελοι του Βίδο» - Ποιοί θα σώσουν το νησί;

Βίδο
07 Ιουνίου 2020 / 17:17

Την ίδια στιγμή που πρώην αυτοδιοικητικοί (Κούρκουλος, Μικάλεφ, Πουλημένος) και άλλοι Κερκυραίοι πολίτες «τρέχουν» για τον Σύλλογο Προστασίας & Ανάδειξης του Βίδο, ο «Βιδάρχης», Σπύρος Νεράντζης... προσγείωσε στο νησί τους δικούς του «Αγγέλους» για την αναβάθμιση του Βίδο!

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Προχωρά η ίδρυση του σωματείου «Οι φίλοι του Βίδο» από γνωστούς Κερκυραίους, οι οποίοι εδώ και καιρό είχαν αποφασίσει τη δημιουργία ενός συλλόγου προστασίας και ανάδειξης του Βίδο, το lockdown ελέω πανδημίας ωστόσο, έφερε τα πράγματα λίγο πίσω.

Με σημερινή του ανάρτηση στο Facebook, ο πρώην αντιδήμαρχος Κερκυραίων, Γιώργος Ραιδεστινός φέρνει εκ νέου το θέμα στην επικαιρότητα γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Επειδή βλέπουμε να "χάνεται" για τους Κερκυραίους το Βίδο.
Επειδή δεν θέλουμε να γίνει PRIVATE ISLAND.
Επειδή σεβόμαστε και στηρίζουμε την ιστορία του τόπου μας.
Επειδή για τρίτη χρονιά, τυχαία, δεν θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις.
Επειδή το καραβάκι του Δήμου είναι ακόμα στο καρνάγιο.
Επειδή "τίποτα δεν είναι τυχαίο".
Επειδή θέλουμε το Βίδο ανοιχτό σε όλους χωρίς face control.... ολοκληρώνουμε τη διαδικασία δημιουργίας "Συλλόγου Προστασίας και Ανάδειξης του Βίδο"
Τώρα που άνοιξαν τα δικαστήρια, συγκεντρώνουμε τις τελευταίες υπογραφές για τη δημιουργία του Συλλόγου.
Οι επόμενες ανακοινώσεις και δράσεις, να γίνουν πάνω στο Βίδο ΟΛΩΝ ΜΑΣ».


Στις φωτογραφίες, με τις οποίες διανθίζει την ανάρτησή του ο Γιώργος Ραιδεστινός, ξεχωρίζει κι αυτή με τα ονόματα των ιδρυτικών μελών του εν λόγω συλλόγου, που αποτελούν το προσωρινό Δ.Σ. Ένα προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούμενο από πρόσωπα, όπως ο Γ. Κούρκουλος (πρόεδρος), ο Στ. Πουλημένος (αντιπρόεδρος), ο Γ. Ραιδεστινός (γ.γ.), η Τ. Σπίγγου (ταμίας), ο Σ. Μικάλεφ, ο Π. Μεταλληνός και ο Τρ. Χονδρογιάννης (μέλη), τα οποία έχουν αναλάβει να συντάξουν το καταστατικό, να προχωρήσουν τις διαδικασίες για τη δκαστική αναγνώριση του συλλόγου, μέχρι την εκλογή του πρώτου τακτικού Δ.Σ. 



ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ... «ΑΓΓΕΛΟΙ» ΤΟΥ ΝΕΡΑΝΤΖΗ !

Την ίδια στιγμή, έντονη κινητικότητα υπάρχει και από πλευράς του Εντεταλμένου Σύμβουλου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων για τα θέματα του Βίδο, Σπύρου Νεράντζη, ο οποίος φαίνεται πως έχει πάρει περίπου... προσωπικά την υπόθεση του μικρού νησιού.

Το «προσωπικό στοίχημα», για το οποίο έχει αρκετές φορές στο παρελθόν μιλήσει ο επικεφαλής της παράταξης «Κέρκυρα ψηλά», δεν έχει ακόμα κερδιθεί και για τον λόγο αυτό ο Σπύρος Νεράντζης «τρέχει» για να προλάβει το καλοκαίρι.

Αυτό που βγαίνει ως είδηση, είναι η δημιουργία μιας ομάδας εθελοντών (ή οικοδεσποτών του Βίδο, όπως αρέσκεται να αποκαλεί τα μέλη της ο ίδιος ο Νεράντζης), με την -δίχως άλλο, ευφάνταστη- ονομασία «Οι Άγγελοι του Βίδο»!

Η ομάδα έχει, ήδη, πάρει σάρκα και οστά (αποτελείται μέχρι τώρα από 10 γυναίκες και 2 άνδρες από το Τμήμα Εθελοντισμού) και απόδειξη είναι η παρακάτω φωτογραφία από την επίσκεψη των «Αγγέλων» στο Βίδο, όπου ενημερώθηκαν από τον Σπύρο Νεράντζη για τα καθήκοντα, τα οποία θ' αναλάβουν...



Καθήκοντα, τα οποία περιλαμβάνουν από καλωσόρισμα των επισκεπτών του νησιού και καθαριότητα, μέχρι πυροπροστασία και υγειονομική κάλυψη.

Κι αυτό, σύμφωνα με τον Σπύρο Νεράντζη, δεν θα γίνει έτσι απλά, αλλά θα παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ.

Όσον αφορά στον τρόπο μετακίνησης από και προς το Βίδο, ο Σπύρος Νεράντζης ξεκαθαρίζει ότι τον Ιούλιο θα είναι στη διάθεση όλων το καΐκι του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, ενώ διαθέσιμα είναι και τα δύο φουσκωτά, τα οποία προσφέρθηκαν για το καλοκαίρι (μέχρι Σεπτέμβριο) από πολίτες. Επιπροσθέτως από σήμερα εκτελεί δρομολογία και το καΐκι του Μένιου...