Τρίτη 01.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το σκάνδαλο νοθείας στις πρόσφατες εκλογές του ΕΚΚ δεν μπορεί να κουκουλωθεί

Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων
12 Αυγούστου 2016 / 14:11

Συνεχίζεται η οξύτατη αντιπαράθεση ανάμεσα στα μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και συγκεκριμένα τον πρόεδρο Γ. Χαλικιόπουλο και την πλειοψηφία και τον πρόεδρο του Συνδέσμου ξενοδοχοϋπαλλήλων, Στ. Πελάη.

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ο Σύνδεσμος ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας σχετικά με την μεθοδευμένη και οργανωμένη επίθεση κατά του Προέδρου του Σ. Πελάη έχει να παρατηρήσει τα ακόλουθα:
Το σκάνδαλο νοθείας στις πρόσφατες εκλογές του ΕΚΚ δεν μπορεί να κουκουλωθεί. Όσοι συμμετείχαν στην νοθεία , που αλλοίωσε τα αποτελέσματα των εκλογών, τώρα μετά την προσφυγή του Συνδέσμου μας και την πληθώρα έγγραφων αποδεικτικών στοιχείων που καταθέσαμε είναι γυμνοί επιχειρημάτων ενώπιων της δικαιοσύνης και του νόμου. Η ιστορική απόφαση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων να αναδείξει το σκάνδαλο νοθείας σε όλα τα επίπεδα εκθέτει τους πρωταγωνιστές της νοθείας και τους απογυμνώνει μπροστά στα μάτια και του τελευταίου εργαζόμενου. Πανικόβλητοι λοιπόν ωρύονται γιατί κατανοούν ότι η ανατροπή της πλαστής διοίκησης αποτελεί αναπόφευκτη εξέλιξη που θα ολοκληρωθεί στο προσκήνιο. Το παρασκήνιο τελείωσε!
Προειδοποιήσαμε έγκαιρα την άρχουσα τάξη της Κέρκυρας ότι αν δεν δείξει την δέουσα σωφροσύνη, δεν αποδεχτεί τα αποτελέσματα της αποκάλυψης τους σκανδάλου νοθείας παραδίδοντας άμεσα στην εργατική τάξη το σπίτι της , θα υποστεί τις συνέπειες. Παρά την προειδοποίηση αυτή ‘’πιόνια’’ της άρχουσας τάξης έχουν ανοίξει οχετούς λάσπης και δημιουργούν αποπνικτική ατμόσφαιρα.
 Λειτουργούν αδέσποτα λόγω διακοπών της άρχουσας τάξης ή η τελευταία
 έχει πάθει παράκρουση;
 Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων έχει εκλεγεί με χιλιάδες άμεσες και έμμεσες ψήφους εργαζομένων στον Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων (2000), το ΕΚΚ (2007), την ΠΟΕΕ-ΥΤΕ(2007) και την ΓΣΕΕ από το 2010. Έχει τιμήσει και θα συνεχίζει να τιμά αυτά τα καθήκοντα τουλάχιστον μέχρι το 2019. Είναι και συνεχίζει να είναι ξενοδοχοϋπάλληλος από το 1993.
Από το 2010 κάνει χρήση του νόμου 2224/94 άρθρο 6 παρ.3 και εργάζεται από το πρωί μέχρι το βράδυ καθημερινά στα καθήκοντα που του έχει αναθέσει η εργατική τάξη, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και κατοχυρώνει ο νόμος και το σύνταγμα της χώρας.
Κατά παράβαση του νόμου ο εργοδότης του αρνείται μέχρι και σήμερα να τον πληρώσει και να τον ασφαλίσει .
Αντίθετα με εργατοπατέρες που αμείβονται παχυλά για να υπηρετούν τις πολιτικές του κεφαλαίου, να απολαμβάνουν τα καλοκαιρινά μπανάκια τους αδιαφορώντας για τα προβλήματα των εργαζομένων και να εξαντλούν την δράση τους για διατήρηση της καρέκλας.
Με δύο τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις έχουν επιδικαστεί οι μισθοί και η ασφαλιστική του κάλυψη για τα έτη 2010, 2011, 2012.
Την ίδια ώρα εκκρεμούν προς εκδίκαση οι αντίστοιχες αγωγές για τα έτη 2013, 2014,2015, 2016.
Τα παραπάνω είναι γνωστά σε όλα τα όργανα που συμμετέχει ο πρόεδρος καθώς και σε όλους τους ξενοδοχοϋπάλληλους. Πριν λίγες ημέρες (29/7/2016 – τυχαίο;) ο εργοδότης του , του κοινοποίησε παράνομη καταγγελία συμβάσεως της ‘’…υφισταμένης συμβατικής σχέσης εργασίας…’’.
Μπορεί να γελοιοποιούνται όσοι εν γνώσει τους ψεύδονται ή κάνουν πως απορούν αν είναι ξενοδοχοϋπάλληλος ο Στ. Πελάης .
Αν όμως δεν ζητήσουν άμεσα συγγνώμη απ τους ξενοδοχοϋπάλληλους μέσω του βήματος που εξαπέλυσαν τις συκοφαντίες τους κατά του Προέδρου θα υποστούν τις συνέπειες της δόλιας συκοφαντικής δυσφήμισης .
Το Δ/Σ του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων την τελευταία δεκαετία έχει την τιμή να έχουν διατελέσει ως μέλη του και άλλοι παράνομα απολυμένοι - δικαστικά και ηθικά δικαιωμένοι συνδικαλιστές.
Επιπλέον δεκάδες πρωτοπόροι αγωνιστές του σωματείου έχουν απολυθεί για την συνδικαλιστική τους δράση.
Έτσι αντιμετωπίζει η εργοδοσία όσους πραγματικά αντιστέκονται στην ασυδοσία της.
Εμείς με κάθε θυσία αδιαφορώντας για το προσωπικό κόστος θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχες για την ανατροπή της εκμετάλλευσης
 στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας . Οδηγός μας οι διαχρονικοί αγώνες και οι θυσίες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.