Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ευχαριστούμε για την πυροσβεστική επέμβαση στον Ερημίτη αλλά έχουμε και τον νου μας...

Ερημίτης
09 Αυγούστου 2016 / 13:13

Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος Ερημίτη πλους εκφράζει τις ανησυχίες του για τη λεηλασία γης που μπορεί να διευκολύνεται από πυρκαγιές και τις θερμές ευχαριστίες προς την Πυροσβεστική, Υπηρεσίες, φορείς και ανθρώπους που απέτρεψαν μεγαλύτερη καταστροφή από τη φωτιά του περασμένου Σαββάτου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά ότι ο Ερημίτης σαν ενιαίο οικοσύστημα (πηγή ζωής για την περιοχή μας και την οικονομία της  - «φιλέτο προς αξιοποίηση» για τους κερδοσκόπους) εδώ και χρόνια «έχει μπει στο στόχαστρο μεγάλων οικονομικών συμφερόντων» που διεκδικούν «να τον βάλουν στο χέρι» με κάθε τρόπο και με κάθε, θεμιτό ή αθέμιτο, μέσο.
Με τη μέθοδο της Πυρκαγιάς που στη συνέχεια ακολουθεί η καταπάτηση και η οικοπεδοποίηση, από κυκλώματα και οργανωμένα οικοδομικά συμφέροντα, έχουμε απώλειες εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων πολύτιμων δασικών εκτάσεων κάθε Αύγουστο στη χώρα μας και στο Νησί μας.
Το μόνιμο ενδιαφέρον των κατοίκων της περιοχής μας για την προστασία του Ερημίτη και η καθημερινή παρουσία όλων μας στο χώρο, έχει αποτρέψει τέτοιου είδους σχέδια στην ευαίσθητη αυτή περιοχή για πάνω από μια δεκαετία.
Μία στιγμή ανθρώπινης χαλάρωσης και παραλίγο αυτός ο υπέροχος φυσικός σχηματισμός με την τόσο πλούσια  βιοποικιλότητα σε δασικά είδη, χλωρίδα και πανίδα θα γινόταν παρανάλωμα.
Το γεγονός ότι δεν πήρε έκταση η καταστροφή έχει να κάνει με το ότι έγινε έγκαιρα αντιληπτή η φωτιά από του κατοίκους του Αγ. Στεφάνου Σινιών, ειδοποιήθηκε άμεσα η Π.Υ. ή οποία και κινητοποιήθηκε επίσης άμεσα.
Με μια συντονισμένη και καλό οργανωμένη κινητοποίηση (Π.Υ. αστυνομία, πολιτική προστασία) με ανθρώπινο δυναμικό και όλα τα μέσα από ξηρά και αέρα, σε μια ολονύχτια προσπάθεια αποφεύχθηκε η καταστροφή και ότι με αυτή συνεπάγεται σε σχέση με την αξία (αντικειμενική και προστιθέμενη) της ευρύτερης περιοχής.
Από πλευράς Δ. Σ. του συλλόγου «ΕΡΗΜΙΤΗΣ Πλους…» μαζί με τα συγχαρητήρια μας εκφράζουμε κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Π.Υ. στους πυροσβέστες, στην αστυνομία, στην πολιτική προστασία και σε όλους όσους με τον Α’ ή Β’ τρόπο έλαβαν μέρος στην προσπάθεια κατάσβεσης.
Μ ε την ευκαιρία καλούμε όλους τους συντοπίτες μας και κάθε πολίτη που επιθυμεί τη προστασία του Ερημίτη σε επαγρύπνηση.