Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εθελοντικός καθαρισμός παραλιών σε Αρίλλα & Μπενίτσες

Εθελοντισμός
21 Μαΐου 2020 / 11:22

Αύριο, Παρασκευή στον Αρίλλα και μεθαύριο, Σάββατο, στις Μπενίτσες, εθελοντικές ομάδες αναλαμβάνουν να καθαρίσουν παραλίες και δημόσιους χώρους

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Εθελοντικές δράσεις καθαρισμού παραλιών έχουν προγραμματιστεί για αύριο, Παρασκευή 22 Μαΐου και μεθαύριο, Σάββατο 23 Μαΐου, στην Κέρκυρα.

Το πρωί της Παρασκευής, στις 10:00, στο μόλο της παραλίας του Αρίλλα σε συν-διοργάνωση με την Πολιτιστική Πρωτοβουλία, τον πρόεδρο Μαγουλάδων την πρόεδρο Καββαδάδων και την πρόεδρο Αφιώνα, η εθελοντική ομάδα Arillas Corfu και ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών της περιοχής, θα καθαρίσουν τους δημόσιους χώρους και την παραλία ενόψει της νέας καλοκαιρινής σεζόν.

Θα γίνουν τα απαραίτητα βαψίματα, κλαδέματα, κόψιμο χόρτων, επισκευές και καθαρισμός της παραλίας, ώστε να είναι έτοιμη για την υποδοχή των επισκεπτών.
Μια μικρή ομάδα εθελοντών ανέλαβε ήδη την τοποθέτηση των λευκών καλαθιών απορριμάτων κατά μήκος της παραλίας, καθώς και το τακτικό άδειασμα αυτών μέχρι να ανοίξουν τα τουριστικά καταστήματα της περιοχής.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές στο κάλεσμά τους: «Η συμμετοχή σας είναι σημαντική. 'Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε τον Αρίλλα στο επίπεδο που του Αξίζει.
Στον αγώνα κατά του covid19 παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα και αποστάσεις ασφαλείας».

Δράση και το Σάββατο το απόγευμα στις Μπενίτσες

Το Σάββατο, 23 Μαΐου, το απόγευμα, στις 17:30, έχει προγραμματιστεί εθελοντική δράση των παραλιών και στις Μπενίτσες. Η πρωτοβουλία ανήκει στον Πολιτιστικό Σύλλογο και στην Κοινότητα Μπενιτσών.

Σημείο συνάντησης θα είναι ο χώρος ανακύκλωσης στο λιμάνι Μπενιτσών.