Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Σλοβενία άνοιξε τις διεθνείς πτήσεις

κορονοϊός
12 Μαΐου 2020 / 17:07

Κοντράστ, μια εικόνα τους περίπλοκου συγκοινωνιακού περίγυρου: Η Ισπανία βάζει σε καραντίνα δυο εβδομάδων τους ξένους ταξιδιώτες στη Χώρα την ίδια ώρα που η Σλοβενία ανοίγει τις διεθνείς πτήσεις.

 - Η Ισπανία αποφάσισε περίοδο καραντίνας 14 ημερών για όλους τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό που εισέρχονται στη χώρα από τις 15 Μαΐου.
 
- Ένα εκατομμύριο παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο στη Γαλλία την Τρίτη καθώς η Γαλλία μπαίνει στη δεύτερη ημέρα του σχεδίου χαλάρωσης των μέτρων.
 
- Η Ρωσία ανέφερε 10.899 νέες περιπτώσεις COVID-19 τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας το σύνολο της σε 232.243, σκορ μεγαλύτερου του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο αριθμός των νεκρών της Ρωσίας αυξήθηκε κατά 107 σε σύνολο 2.116.
 
- Το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασε την Τρίτη λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι εργαζόμενοι μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους με ασφάλεια, καθώς ορισμένες επιχειρήσεις αρχίζουν να ξαναρχίζουν τις δραστηριότητές τους την Τετάρτη.
 
- Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει ότι η «ακραία επαγρύπνηση» είναι το κλειδί όταν οι χώρες αρχίζουν να βγαίνουν από τα περιοριστικά μέτρα.
 
- Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, λέει ότι δεν υπάρχει «εγγύηση» για ένα εμβόλιο COVID-19, αλλά πρόσθεσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο συμμετέχει σε μεγάλο βαθμό στην προσπάθεια ανακάλυψής του.
 
- Από τις 18 Μαΐου, μπαρ, κομμωτήρια και εστιατόρια στην Ιταλία θα μπορούν να ανοίξουν ξανά καθώς η χώρα κινείται σε περαιτέρω αποκλιμάκωση.
 
- Η πρώτη κατηγορία ποδοσφαίρου της Αυστρίας είναι πιθανό να ξαναρχίσει την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της, Christian Ebenbauer.
 
- Η Σλοβενία επέτρεψε τη διεθνή εναέρια κυκλοφορία επιβατών από την Τρίτη μετά από αναστολή οκτώ εβδομάδων.
 
- Η Δανία θα αυξήσει σημαντικά τα τεστ και θα δημιουργήσει ένα σύστημα εντοπισμού επαφών, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Mette Frederiksen.