Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας Κέρκυρας για τις πυρκαγιές

Πυρκαγιές
11 Μαΐου 2020 / 16:06

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με στόχο τον συντονισμό και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, στην εκτέλεση των δράσεων που έχουν καθοριστική προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο,

συνεδρίασε τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) Π.Ε. Κέρκυρας, υπό της προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας, Μελίτας Ανδριώτη, μέσω τηλεδιάσκεψης.
 
Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης κινδύνων, με σκοπό την αποφυγή εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών και την μείωση των επιπτώσεων στις περιπτώσεις που αυτές εκδηλωθούν.
 
Με νεότερο ανακοίνωση θα δοθεί ενημέρωση για τα μέτρα που χρειάζεται να ληφθούν από τους πολίτες, ώστε η προσπάθεια αυτή να έχει τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο νέος Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας κ. Μηλιώτης Νικόλαος, οι Εκπρόσωποι του Περιφερειακού Συμβουλίου για θέματα Πολιτικής Προστασίας κος Αρμενιάκος (Εντεταλμένος Σύμβουλος) καθώς και οι κ. Α. Μιχαλάς και Μπ. Χαραλάμπους, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Στρατού, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, Εθελοντικών Ομάδων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, των Δήμων Κέρκυρας, της Διεύθυνσης Δασών, της Δ.Ε.Υ.Α. Κέρκυρας και της ΔΕΔΔΗΕ.
 
Οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για τις οδηγίες προστασίας από δασικές πυρκαγιές από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).