Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παπαδάτος: «Οι εκπαιδευτικοί στην πρώτη γραμμή, οι φορείς αρωγοί τους στη δύσκολη προσπάθεια»

Παπαδάτος Παναγιώτης
11 Μαΐου 2020 / 09:27

Εγγυήσεις από τον πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την επαναλειτουργία, από σήμερα, των σχολείων - Αρνητικός στη χρήση καμερών στις αίθουσες

ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, Παναγιώτης Παπαδάτος, προέβη στην παρακάτω δήλωση για την επαναλειτουργία των σχολείων:

«Η αναστολή λειτουργίας των σχολείων έφθασε στο τέλος, με την Γ Λυκείου να είναι αυτή που ξεκινάει πρώτη τα μαθήματα με την άρση των μέτρων.

Από αύριο (σ.σ. σήμερα) οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσουν τους μαθητές που σε λίγες ημέρες μέσα από την διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων θα δώσουν την δική τους μάχη για ένα καλύτερο μέλλον.

Ένα μέλλον που παρά  την  μάστιγα του κορωνοϊού που ταλανίζει όλο τον πλανήτη δεν εμποδίζει τους μαθητές να καταβάλλουν μια αξιέπαινη προσπάθεια που μας γεμίζει αισιοδοξία.

Υποχρέωση όλων των φορέων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και των εκπαιδευτικών είναι να γίνονται αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια με όλες τους τις δυνάμεις ώστε να φανούμε αντάξιοι σε αυτήν την δύσκολη περιπέτεια που βιώνουμε.

Από την μεριά μας ως Δήμος Βόρειας Κέρκυρας έχουμε πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας για την αποφύγει της διασποράς του Cov-id19. Έχουν  δωθεί αντισηπτικά, μάσκες και στολές μια χρήσης σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ακόμη έχει ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό καθαρισμού το Γυμνάσιο και Λύκειο στο σχολικό κέντρο Αγρού αφού αυτό κρίθηκε μετά από αίτημα που κατέθεσαν τα δύο σχολεία.  Η επιτροπή Παιδείας του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους Διευθυντές των σχολείων καθημερινά και όσα προβλήματα έχουν τεθεί από τους διευθυντές έχουν επιλυθεί. Σκοπός μας είναι να βρούμε όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους για να να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τα μέτρα προστασίας που έχουν ήδη ληφθεί.

Βρισκόμαστε σε μια διπλή κακή συγκυρία  για την εκπαίδευση στην Κέρκυρα γιατί πέρα από την αντιμετώπιση της διαφοράς του κορωνοϊού είχαμε και την διάσπαση του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας σε τρεις με αποτέλεσμα να πρπεει να συσταθούν τρεις νέες σχολικές επιτροπές κάτι το οποίο καθυστερήσει τις χρηματοδοτήσεις των σχολείων.

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία εκταμίευσης των δύο τελευταίων δόσεων του 2019 και των δύο πρώτων δόσεων του 2020 για τα σχολεία. Αυτό σημαίνει ότι σε λίγες ημέρες τα σχολεία θα βρεθούν με ένα αρκετά ικανοποιητικό πόσο στους λογαριασμούς γεγονός που μπορεί να καθησυχάσει εκπαιδευτικούς γονείς και συλλόγους που εμπλέκονται με την εκπαίδευση όσον αφορά την ελλειπή χρηματοδότηση για την παιδεία. Από την δική μας πλευρά δεν επιθυμούμε να επικρατεί πανικός ,διότι στην χώρα μας και στο νησι μας τα μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊου ήταν εκατό τις εκατό αποτελεσματικά γεγονός που μας δίνει την δυνατότητα να αισιοδοξούμε για την επόμενη μέρα στο χώρο της εκπαίδευσης.

ΥΓ: Ως πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και ως Διευθυντής σε σχολείο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καταγγέλω και θεωρώ  απαράδεκτη την τροπολογία της Υπουργού Παιδείας για την τοποθέτηση καμερών μέσα στις τάξεις. Αυτή η πράξη παρακολουθεί το έργο των εκπαιδευτικών και στραγγαλίζει κάθε αυτενέργια μαθητή και εκπαιδευτικού μέσα στη τάξη».